Анонс на 15-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 15-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в събота

Програмата на 15-я кръг на Висшата лига на Русия за събота ни предлага 4 двубоя. В три от мачовете има ясни фаворити и аутсайдери, а последният ще бъде украшението на вечерта. FUTBOL TV представя на своите читатели анонса на двубоите от руския елит, напомняйки, че зимата в Русия вече е факт, а лошите метеорологични условия могат да станат предпоставка за получаването на някои изненадващи резултати.

Амкар - Арсенал
Стадион: "Звезда", Перм
Дата: 26.11.2016г.
Час: 10:30

Хитът на сезона Амкар намали оборотите и има само една победа в последните си пет мача. От друга страна пермчани имаха тежка програма, което оправдава влошените им резултати. Загубите с 1:0 при гостуванията на Краснодар и Спартак са напълно в реда на нещата, равенството 2:2 на гости на ЦСКА е отлично постижение, а победата с 1:0 над Ростов е истински подвиг. Амкар остава на осма позиция с 21 точки и при победа може да се завърне в топ 5.

Арсенал е предпоследен в класирането, с една победа, с най-малко отбелязани гола (5) и с най-много допуснати (21). Тулчани се намират в серия от три загуби, която отново отчая феновете след четирите поредни равенства преди това, които дадоха надежда за измъкване от дупката.

Фаворитът е ясен, със забележката, че Амкар не бележи много - 11 гола за 14 мача е много малко, така че очакваме минимален успех на пермчани.

Прогноза: Амкар - Арсенал 1:0

 


ЦСКА -Рубин
Стадион: "ПФК ЦСКА", Москва
Дата: 26.11.2016г.
Час: 13:00

Шампионите са трети в класирането, с 25 точки и е очевидно, че имат минимални шансове да защитят титлата си - разликата от лидера Спартак е 9 пункта. До тази ситуация се стигна след ужасяващата октомврийско-ноемврийска серия, през която бяха допуснати две загуби и едно равенство. Надеждата за излизане от кризата се появи в миналия кръг, с победата като гост над Арсенал. Голът на Георги Миланов донесе трите точки, сега остава да повярваме, че успехът ще върне увереността в силите на "армейците".

Рубин е корав отбор, който се намира в добра форма и твърдо се е устремил към място в първата половина на таблицата. Казанци спечелиха два от последните си три мача и са без загуба в този период. Особено впечатлява победата в Башкирия и равенството срещу Ростов.

Шампионът срещу средняка. На книга е точно така, но съдейки по последните резултати и игнорирайки качествата на играчите в двата състава, смело може да кажем, че се очаква равностоен мач и по никакъв начин не бива да гледаме на Рубин като на обречен тим. Съветът ни е този мач да се играе с двоен знак, а също така и до 2.5 гола, като мотивите ни са, че домакините имат проблеми с реализиране на положенията си, докато гостите ще се бранят много организирано.

Прогноза: ЦСКА - Рубин 1:0

 


Локомотив - Урал
Стадион: "Локомотив", Москва
Дата: 26.11.2016г.
Час: 16:00

И двата отбора се намират във втората половина на таблицата, но Локомотив има само една загуба в последните си пет мача и набра добра форма. При това "железничарите" спечелиха последните си две домакинства с общ резултат 5:0, а това няма как да не се отрази на духа на тима.

Урал записа четири поражения в първите девет кръга, но и две победи, а това позволи на отбора да се задържи около десетата позиция, което не бе никак зле. Екатеринбургци определено деградират в последните си пет мача, в които взеха само точка. Това доведе до треньорска смяна и сега ще е интересно да видим, как ще се справи бившият наставник на Славия Александър Тарханов с проблемите в отбора, който е само на две точки от последното място в лигата.

Локомотив е фаворит в мача. Домакините разполагат с по-качествен състав и с по-голям морален дух и не би трябвало да имат проблеми със своя съперник, ако не го подценят.

Прогноза: Локомотив - Урал 1:0

 

 

Терек - Спартак
Стадион: "Ахмат Арена", Грозни
Дата: 26.11.2016г.
Час: 17:00

Двубой, който ще даде отговор на въпроса, относно амбициите на двата отбора. Терек набра страхотна форма и спечели 15 точки в последните си седем мача, което изпрати кавказците на 4-то място, с еднакъв брой точки с третия ЦСКА. При това Терек вкара девет гола в последните си 4 мача, а в предишните си десет имаше само десет попадения.

Спартак пристига като едноличен лидер в класирането, с три точки пред Зенит. Хората на Карера допуснаха две загуби в края на септември и началото на октомври, но след това постигнаха пет победи. Тези успехи съвпаднаха с кризата в ЦСКА, а набраният аванс от периода, когато пък Зенит бе в криза, обяснява лидерството на спартаковци. Тимът няма гръмки победи, играчите действат рационално, по-скоро икономично, отколкото атрактивно, но точките се трупат една след друга.

Интересен мач, истинско изпитание за двата отбора. Грозни е трудно място за гостуващите отбори, но и на домакините няма да им е лесно, с оглед на това, че те много пропускат, а съперникът им се слави със склонността да обстрелва вратата на противника си от всяка дистанция и при всяка възможност. Не е случайно, че Спартак е отборът е с най-голяма средна дистанция до вратата при изстрел (13.2 метра), втори е Краснодар с 10.1 метра, а играчите на Терек стрелят средно от 7.6 метра.

Нашият съвет е този мач да се играе на двоен шанс - Х2, като гостите обезателно ще вкарат гол. Впрочем, пропускливостта на защитата на домакините (4 сухи врати, но само срещу аутсайдери) и здравата защита на гостите ни кара да предположим, че е по-вероятно столичани да постигнат минимална победа от 1:0, отколкото да видим равенство 1:1.

Прогноза: Терек - Спартак 0:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
140