Анонс на 14-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 14-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя

Краснодар - Урал
Стадион: "Краснодар", Краснодар
Дата: 20.11.2016г.
Час: 13:30

Краснодар влиза в двубоя без победа в последните си три срещи във всички турнири и ако резултатът от гостуването на Шалке 04 в Лига Европа бе предсказуем, то е необяснимо, как така южняците не успяха да спечелят домакинския си мач срещу новака Оренбург. При това забележете - равенството 3:3 показва, че гостите съвсем не са се бранили, а са се борили за точката. Това липи краснодарци от възможността да се завърнат в топ 5 и сега те са на шеста позиция, на 3 точки от четвъртото място.

Очевидно е, че Урал ще се бори за своето оцеляване, но също така е ясно, че уралци няма да се предадат без бой. Тимът спечели на старта на сегашната си кампания, след това последваха седем мача преди да запише втория си успех, а сега се намира в нова лоша серия от пет мача без победа, с три загуби в този период. Това отрежда на Урал 13-то място в класирането и две точки разлика от последния.

Фаворитът е ясен в този двубой. Да, Краснодар има проблеми, но от друга страна южняците са без поражение във Висшата лига от август. Предполага се превъзходство на домакините и три точки в тяхната кошница, които няма да бъдат спечелени толкова лесно, но все пак всякакъв друг резултат ще е изненада.

Прогноза: Краснодар - Урал 2:0

 


Спартак - Амкар
Стадион: "Откритие Арена", Москва
Дата: 20.11.2016г.
Час: 16:00

Лидерът в класирането посреща една от изненадите на сезона. Спартак постигна четири победи след поражението си от Зенит в началото на октомври. Особено впечатляваща бе играта на колектива на Масимо Карера срещу шампиона ЦСКА, като в този мач спартаковци не дадоха никакви шансове на съперника си и заслужено спечелиха с 3:1. В момента Спартак е лидер в класирането, на три точки пред Зенит.

Амкар все още си остава приятна изненада, въпреки започналото буксуване напоследък. Тимът постигна четири победи и три равенства в първите си осем двубоя, а сега, в последните си пет мача има само един успех. Веднага обаче ще опровергаем тези, които си мислят, че пермчани са в криза и са загубили своя ентусиазъм: две от равенствата бяха на терена на шампиона и на силно играещият през този сезон и преобразен Уфа, а единствената загуба бе в Краснодар. В момента Амкар се намира на седмо място с 21 точки.

И в тази среща виждаме ясен фаворит, но нещата са малко по-различни от горния мач, защото гостите продължават да показват стабилна игра и не бива да се правят никакви аналогии с Урал или да се говори за криза в състава. Да, вероятно повечето почитатели на залозите ще се доверят на Спартак и имат много причини да го направят, но има и усещане, че домакините могат да не се мобилизират на 100% след международната пауза, а това да даде шанс на Амкар да измъкне нещо. Съветът ни е този двубой да се играе с двоен знак - 1Х.

Прогноза: Спартак - Амкар 1:0

 

 

Зенит - Криля Советов
Стадион: "Петровски", Санкт Петербург
Дата: 20.11.2016г.
Час: 18:30


Да, програмата на неделния ден е предвидила мачове между ясни фаворити в лицето на домакините и аутсайдери, но видяхме, че в горните срещи нещата са много относителни. Това обаче не важи за двубоя на "Петровский". Колкото и да търсим интрига около резултата, трудно ще намерим такава. Вторият в класирането посреща последния. Очевидно е, че има голяма разлика в класите, освен това трибуните на "Петровский", пред които Зенит няма загуба от август 2015 година, ще създадат негативна обстановка за гостуващия тим, който е само с един успех през този сезон и е вкарал едва осем гола.

Очакванията са за мач на една врата. Домакините ще се опита да решат всичко още до почивката, а класата им ни кара да предположим, че те ще успеят да постигнат целите си.

Прогноза: Зенит - Криля Советов 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
219