Анонс на 13-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 13-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя

Ростов - Арсенал
Стадион: "Олимп 2", Ростов на Дон
Дата: 06.11.2016г.
Час: 16:00
Съдия:

Ростов попадна в ужасяваща серия от пет мача без победа във всички турнири, но веднага ще напомним, че два от двубоите бяха срещу Атлетико, а друг при гостуване на Спартак. След тези лоши резултати южняците имат 17 точки и са на осмо място в класирането.

Арсенал е един от аутсайдерите в лигата. "Артилеристите" са известни с това, че имат най-много равенства от всички отбори и най- малко отбелязани гола - само 4 за 12 мача, което достатъчно обяснява, защо тимът е на 14-то място с точка повече от последния.

Няма никакви съмнения кой е фаворит в двубоя. Ростов може и да попадна в лоша серия, но съставът е по-качествен от този на гостите, така че очакванията са за лека победа на участника в Шампионска лига.

Прогноза: Ростов - Арсенал 3:0

 


Терек - Зенит
Стадион: "Ахмат Кадиров", Грозни
Дата: 06.11.2016г.
Час: 16:00
Съдия:

Терек изненадващо отпадна в турнира за Купата, но веднага след това взе реванш, побеждавайки с 4:1 Урал като гост. Впрочем, около този мач се разрази истински скандал и съмненията за договореност на резултата остават. Така или иначе Терек прибра трите точки и сега се намира на 4-та позиция, с еднакъв актив с шампиона.

Интересното около Зенит е, че отборът на Мирча Луческу трудно достига до победите си в последните двубои. Играчите измъчиха феновете си дори в мача с непретенциозния Дъндолк. А и загубата с 4:0 от Анжи в Купата всява допълнителен смут и показва отпускане в редиците на северняците. Очевидно е, че Луческу ще има доста работа на ментално ниво до началото на зимната пауза, още повече, че предстоят тежки гостувания на Ростов и Краснодар.

Няма да е лек и днешният двубой с Терек, особено ако си припомним резултата от миналия сезон тук - 4:1 за домакините. Сега едва ли ще се стигне до подобно развитие, защото се предполага, че гостите са си взели поука от онова фиаско, така че се очаква по-внимателна игра от тяхна страна и дебнене на противника. А това Луческу най-много го умее и поради тази причина нищо не пречи да заложим на победа за гостите. Тези, които нямат толкова смелост, могат да използват и знак "X".

Прогноза: Терек - Зенит 1:2

 

 

ЦСКА - Амкар
Стадион: "ПФК ЦСКА", Москва
Дата: 06.11.2016г.
Час: 18:00
Съдия:

Ако някой преди месец трябваше да прогнозира резултата в този мач, то отговорът щеше да е еднозначен - победа за ЦСКА. Сега обаче ситуацията е различна, защото столичани се намират в деликатна ситуация, след като нямат победа в последните си четири двубоя и записаха само едно равенство в този период. А най-голямо недоумение буди поражението от Локомотив Москва, който е отбор от средна величина според понятията в руския футбол.

Амкар след добрия старт също изпадна в мини криза, от която отборът намери сили да излезе след волевата победа с 1:0 над участника в Шампионска лига Ростов. Така тимът от Перм се задържа в първата половина на таблица и забележете - в момента се намира само на точка от шампиона.

Любопитен двубой и колкото да не им е приятно на феновете на "армейците", техните любимци не са фаворити в мача. Не казваме, че гостите са такива, но тук пристига обигран отбор, който добре играе и ще е много интересно да видим, как ЦСКА ще успее да пречупи този корав съперник. "Неофициалният" ни съвет е да потърсим изненадата с победа на гостите, "официално" - равенството изглежда напълно разумен резултат.

Прогноза: ЦСКА - Амкар 1:1

 


Краснодар - Оренбург
Стадион: "Краснодар", Краснодар
Дата: 06.11.2016г.
Час: 16:30
Съдия:

Двата тима ще повторят сблъсъка от Купата отпреди две седмици, в който "биковете" излязоха победители след продължения. След това хората на Шалимов изиграха два двубоя - като гости на Анжи, където взеха точка и като гости на Шалке 04 в Лига Европа, където претърпяха загуба, която не заслужаваха.

Трудно можем да кажем, че Оренбург подобри формата си. Новаците продължават да показват един и същи футбол от началото на сезона - затворена игра и изпускане на малкото положения за гол. Да, тимът записа четири равенства в първите си седем мача, но оттласкването от дъното дойде след двете победи в края на миналия месец. Впрочем, нека не се заблуждаваме по отношение на качеството на Оренбург - успехите дойдоха срещу главните неудачници в лигата - Том и Криля Советов.

Домакините са фаворит, но "биковете" ще трябва да положат максимални усилия, за да пречупят упорития си съперник.

Прогноза: Краснодар - Оренбург 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156