Анонс на 13-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 13-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в събота

Том - Спартак
Стадион: "Труд", Томск
Дата: 05.11.2016г.
Час: 10:00
Съдия:

Томск започна сравнително добре кампанията си, спечелвайки седем точки в първите си седем мача. След това новаците влошиха формата и имат само едно равенство в последните си пет двубоя. Това е отборът с най-много загуби в първенството и с най-лоша форма към момента, което обяснява предпоследното място на сибирци.

Спартак се намира на другия полюс. Московчани започнаха силно кампанията си, но в края на септември и началото на октомври настъпи отпускане, когато спартаковци отпаднаха от Купата и претърпяха две поражения. Хората на Карера обаче успяха да спечелят последните си три двубоя, включително дербитата с Ростов и ЦСКА.

Фаворит в мача са гостите. И не само, защото са лидери в класирането, а защото спартаковци се намират на гребена на вълната след успеха над шампиона, а това, допълнено от по-качествения състав, предрешава изхода на мача.

Прогноза: Том - Спартак 1:3

 

Уфа - Рубин
Стадион: "Нефтяник", Уфа
Дата: 05.11.2016г.
Час: 12:00
Съдия:

Уфа продължава с доброто си представяне и за всички почитатели на руския футбол е повече от ясно, че башкирци няма да се замесят в битката за оцеляване. Хората на Гончаренко са без загуба в последните си три мача във всички турнири, измъквайки точка от Ростов, отстранявайки Терек за Купата, а в миналия кръг успяха да се наложат над Арсенал в Тула. Така тимът събра 16 точки и се изкачи на 9-то място.

Рубин е от отборите, които показват упорита праволинейност - казанци печелят точки в домашните си мачове, а навън каквото стане и по-точно, Рубин има само точка от всичките си досегашни гостувания. Резултатът от всичко това е 10-то място в класирането, на точка от Уфа.

Двубоят е между съседи в класирането, но не за това определяме мача като дерби. Да, Рубин не показва никакво желание да печели точки навън, но от друга страна Уфа няма победа у дома си - всичките 4 успеха на башкирци през сезона дойдоха навън!

В този смисъл мачът е чудесен за почитателите на залозите. Може би една част ще се довери на статистиката и ще играе срещу домакините, а друга ще потърси първи успех на Уфа на родна земя. И двете версии имат своята логика, но ние бихме потърсили втория вариант.

Прогноза: Уфа - Рубин 2:1

 

Криля Советов - Урал
Стадион: "Металург", Самара
Дата: 05.11.2016г.
Час: 15:00
Съдия:

Дербито на аутсайдерите. Домакините имат само една победа до момента и са последни със 7 точки, като самарци дори не успяха да спечелят домакинството си на другия замесен в битката за оцеляване Арсенал.

Урал също се намира в лоша форма, записвайки само едно равенство в последните си 5 мача, но отборът показва малко по-стойностен футбол от съперника си. Освен това три от мачовете на уралци бяха срещу лидерите, а единия при гостуване на Том.

Това ще е тест за домакините. Техен успех може да им обърне кампанията и да ги зареди със сили за борба. Обратното ще влоши ситуацията. Склонни сме да се доверим на самарци, но тимът има проблеми не само с реализацията на положенията си, но и със създаването им. Равенството изглежда по-вероятно от домакински успех.

Прогноза: Криля Советов - Урал 1:1

 

Локомотив - Анжи
Стадион: "Локомотив", Москва
Дата: 05.11.2016г.
Час: 18:30
Съдия:


Локомотив се намира в плачевно състояние що се отнася до положението си в класирането, но в играта на "железничарите" се наблюдава прогрес по отношение на играта. Най-напред столичани взеха по точка от мачовете си срещу Арсенал и Амкар, а след това Локомотив победи не кой да е, а действащия шампион на страната ЦСКА. Този успех намери продължение и с успех в Самара за Купата. Точка на тази успешна серия бе поставена с гостуването в Казан, но с оглед на това, че Рубин е домакински отбор, може да отнесем загубата към т.нар. планираната.

Анжи прогресира през този сезон, а Павел Върба изгради боеспособен отбор. Тимът от Махачкала има само три загуби в 14 двубоя през сегашната кампания, а след поражението в Самара в началото на миналия месец, колективът от кавказката република набра добър ход от четири безпогрешни мача, включително победа над Зенит с 4:0 в Купата.

И двата отбора се намират в отлична форма, така че очакванията са за равностоен сблъсък. През миналия сезон съперниците записаха по една победа в гостуванията си, като успехът на Анжи се случи точно през ноември. Букмейкърите дават предимство на Локомотив, но може да поспорим с експертите, особено с отчитане на факта, че столичани трудно поразяват чуждата врата.

Прогноза: Локомотив - Анжи 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
186