Анонс на 12-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 12-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя

Урал - Терек
Стадион: "СКБ-Банк Арена", Екатеринбург
Дата: 30.10.2016г.
Час: 11:00
Съдия: Алексей Есков

Двата отбора имаха мачове от Купата в средата на седмица. Урал преодоля Амкар след изпълнение на дузпи и се класира за четвъртфиналите. Този успех отчасти пооправи настроението на "миньорите", които са длъжници на феновете си относно представянето във Висшата лига - само една спечелена точка в последните три мача и 12-то място в класирането, на два пункта от предпоследното място.

Терек също стигна до дузпи в Купата, но отборът се провали срещу УФА и отпадна от турнира, което едва ли е разстроило толкова много местните почитатели на футбола, защото за сметка на това грозненци се представят отлично и свръхочакванията във Висшата лига. Там тимът е без загуба в последните си четири мача, с две победи в този период и съответно, Терек заема пето място в класирането, на три точки от третото място.

Миналата година този мач предизвика огромен скандал, след като най-известните букмейкърски къщи спряха да приемат залози, заради подозрения от договорен характер. Тогава срещата завърши при резултат 3:3. Сега може да се очаква почти същото, с тази разлика, че гостите са фаворит и е напълно възможно да спечелят мача.

Прогноза: Урал - Терек 2:2

 


Арсенал - Уфа
Стадион: "Арсенал", Тула
Дата: 30.10.2016г.
Час: 13:30
Съдия:

Арсенал продължава да реди равенство след равенство и вече има 6 мача с негово участие, които са завършвали без победител. Проблемът е, че "артилеристите" са само с една победа, а това се отразява на класирането на отбора - 13-то място, на две точки от предпоследната позиция.

Уфа е без победа в последните си три мача от Висшата лига, но веднага ще кажем, че не може да се говори за никаква криза в тима на Виктор Гончаренко. Първо, двете равенства в този период бяха срещу Ростов и Амкар - тимове, които са с класа по-нагоре, а също и във възход. Второ, загубата от ЦСКА в Москва е повече от очаквана. Трето, Уфа и в трите си мача се би до последно и създаде огромни главоболия на противниците си. Въпреки тези лоши последни резултати, башкирци остават на 9-та позиция в класирането, на 4 точки пред утрешния си съперник.

Изключително интересен двубой, защото Арсенал също е упорит съперник и не се предава, независимо от авторитета на противника. В този смисъл очакваме истински здрава битка утре и може би нито един отбор няма да вземе ясно предимство над съперника си. Всичко сочи равенство в двубоя, което едва ли ще е изненадващо на фона на това, че двата тима малко бележат и не допускат много. Най-реалният резултат изглежда 0:0, но на по-смелите почитатели на залозите препоръчваме да се доверят на по-опитния Гончаренко и хората му.

Прогноза: Арсенал - Уфа 0:1

 


Зенит - Том
Стадион: "Петровски", Санкт-Петербург
Дата: 30.10.2016г.
Час: 16:00
Съдия:

Зенит нямаше загуба в официален мач през този сезон, за да дойде фиаското срещу Анжи в Купата през седмицата. При това с 4:0. Да, гостите останаха с човек по-малко, теренът бе тежък, а Мирча Луческу заяви, че е трудно за 30-годишните му играчи да играят на всеки три дни. Но едва ли това са оправдания за отбор като Зенит, който за последно бе губил с такъв резултат преди 13 години. Що се отнася до Висшата лига, там питерци са на върха, с еднакъв брой точки със Спартак.

Том навлезе в поредния си лош период, този път отборът няма победа в четири поредни мача, в които взе само точка и то у дома срещу аутсайдера Урал.

В този мач интригата вероятно ще е с колко гола ще победи Зенит. Хората на Луческу притежават много по-голяма класа от тази на съперника си, а загубата в Купата едва ли се е отразила на играчите.

Победа: Зенит - Том 3:0

 


Анжи - Краснодар
Стадион: "Анжи Арена", Каспийск
Дата: 30.10.2016г.
Час: 18:30
Съдия:

С този мач ще приключи неделната програма на кръга и колкото и изненадващо да звучи - това е дербито на деня. А това е така, защото двата тима са в първата част на таблицата и са близки по точки. Освен това Анжи респектира с представянето си. Да, отборът имаше лош период от три мача без успех, но се завърна на пътя на победата по впечатляващ начин - разгромявайки с 3:0 Том в Томск, а след това и Зенит с 4:0 в Купата. Преди утрешната среща Анжи е осми, с 16 точки.

Краснодар също имаше лош период през август-началото на септември, но "биковете" стабилизираха играта си и нямат загуба в последните си пет мача, записвайки три победи в този период. През седмицата краснодарци отстраниха Оренбург в Купата, така че хората на Игор Шалимов влизат в двубоя с добро настроение.

Очакванията са за равностоен мач, с малко по-активна игра от страна на домакините, но не бива да се пренебрегва и евентуално тактическо надиграване между двамата треньора. Напълно е възможно да видим едно бойко равенство и като цяло двубой, в който може да се получи всякакъв резултат, но най-вероятно двата тима няма да се победят.

Прогноза: Анжи - Краснодар 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
182