Анонс на 10-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 10-ти кръг на Висшата лига на Русия - срещите в неделя

Урал - Зенит
Стадион: "СКБ - Банк Арена", Екатеринбург
Дата: 16.10.2016 г.
Час: 14:00
Съдия:

Урал посреща един от фаворитите за титлата в отлично настроение - в серия от три мача без загуба, с две победи в този период, като в миналия кръг уралци взеха точката в много здрав двубой в Томск.

Зенит набира скорост след неубедителното начало. Хората на Мирча Луческу спечелиха 4 от последните си пет двубоя във Висшата лига, а в Лига Европа победиха Макаби с 4:3 в Израел и АЗ с 5:0 в Русия.

Двата отбора са се срещали шест пъти досега, като всичките бяха спечелени от Зенит. Фаворит утре са питерци, които разполагат с по-качествен състав и при победа могат да оглавят класирането.

Прогноза: Урал - Зенит 0:2

 


Оренбург - Том
Стадион: "Газовик", Оренбург
Дата: 16.10.2016 г.
Час: 16:30
Съдия:

Оренбург все още е без победа в първенството, с четири равенства в първите шест кръга и три поражения в последните три мача. Съвсем логично новакът се намира на последно място в класирането и очевидно ще се бори за оцеляването си в елита.

Том се намира в опасната зона, но в малко по-добро положение от съперника си, защото има две победи и две равенства до момента. В миналия кръг сибирци пропуснаха да се наложат у дома си срещу другия аутсайдер Урал, след като поведоха в средата на полувремето, но допуснаха гол в 45-та минута, с което се утвърдиха като втората най-слаба защита в Лигата.

Очаква се равностоен мач и е логично той да завърши без победител. Но от друга страна, ако домакините не победят един от аутсайдерите, тогава срещу кого ще запишат първия си супех?

Прогноза: Оренбург - Том 1:0

 


Арсенал - Краснодар
Стадион: "Арсенал", Тука
Дата: 16.10.2016 г.
Час: 19:00
Съдия:

Арсенал започна сезона с победа над Рубин, но в следващите си осем срещи допуснаха 5 равенства и 3 загуби. "Артилеристите" не играят зле, борят се, но все нещо не им достига, за да вземат нещо повече в срещите си.

Краснодар е в блестяща форма, след като спечели 5 от последните си 6 мача и е без загуба в този период. Тук попадат и победите в Лига Европа, като особено впечатляваща е тази срещу лидера в Лига 1 Ница.

Фаворит в мача е Краснодар, който разполага с по-силни футболисти, а и "биковете" започнаха да набират скорост и изглеждат като добре сработен механизъм. Разбира се, почитателите на силните усещания могат да потърсят и знак "Х", което не е лишено от логика - Арсенал най-после може да получи това, което загуби в миналите си мачове.

Прогноза: Арсенал - Краснодар 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157