Левски ще победи и Дунав


FUTBOL-TV

Левски ще победи и Дунав

Левски - Дунав
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 02.10.2016г.
Час: 17:45
Съдия: Таско Тасков


Левски приема Дунав Русе на "Герена" в среща от 9-ия кръг на Първа лига. Двубоят е между първия и втория в класирането, но амбициите на двата отбора са коренно различни. От Левски обявиха, че гонят титла и Купа на България, докато русенци гледат по-оптимистично на нещата. "Целта на Дунав е да не изпадне" - не спира да повтаря треньорът на Дунав Веселин Великов. Прогнозата на Futbol-tv е за знак - 1.

Добрата новина за щаба на Левски е, че тази седмица в тренировъчния процес дейно участие взеха всички футболисти на тима, нещо, с което "сините" не можеха да се похвалят доста дълго време. Илиан Мицански, който бе извън групата на Левски за мача с Локомотив ГО вече е възстановен от контузията си и тренира наравно с останалите си съотборници. Георги Янев и Ивайло Найденов, които  играха за Левски в младежката Шампионска лига навъртяха няколко обиколки на терена. Вероятно те двамата също ще попаднат в групата на тима.

"Сините" все още не познават вкуса на поражението за първенство и се намират в невероятна серия от поредни победи. Въпреки това, на "Герена" не спира да се говори за треньорска рокада. Желанието на всички е евентуално завръщане на Станимир Стоилов. Все пак тази възможност на този етап не е възможна и Люпко Петрович продължава да води отбора.

В състава на Дунав също няма проблеми с наказани или контузени футболисти. Въпреки това настроението в отбора вече не е чак толкова приповдигнато, както бе преди загубата от Ботев Пловдив. Единствените новини в лагера на русенци е, че към отбора се присъедини нападателят от Молдова Петру Леука. Той обаче кара проби и тепърва ще се решава дали да му бъде предложен договор.

"Отиваме в София, за да играем добър футбол. Надявам се, че ще покажем нашата игра и ще стане един добър мач между първия и втория във временното класиране на Първа Професионална лига. Никой не е очаквал, че ще направим такъв старт на първенството и ще сме на тази позиция, целта ни е да не изпаднем. Затова и като че ли малко сами си вдигнахме летвата пред отбора. Та ние имахме загуби и във "В", и "Б" група, затова е нормално да губим точки и в елитната. Няма да правим трагедия от мача срещу Ботев, гледаме напред", заяви Веселин Великов преди двубоя срещу Левски.



Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

06 септември Локомотив София - Левски 1:1 (Приятелска среща)
10 септември Нефтохимик - Левски 1:2 (Първа лига)
17 септември Левски - Пирин 2:0 (Първа лига)
22 септември Царско село - Левски 0:2 (Купа на България)
26 септември Локомотив ГО - Левски 0:1 (Първа лига)

Дунав:

27 август Дунав - Черно море 3:0 (Първа лига)
11 септември Дунав - ЦСКА 2:0 (Първа лига)
18 септември Берое - Дунав 0:0 (Първа лига)
21 септември Витоша Бистрица - Дунав 1:1 - 7:8 след дузпи (Купа на България)
24 септември Дунав - Ботев Пловдив 1:2 (Първа лига)


Досегашни срещи:

Левски - Дунав

49 срещи
29 победи за Левски
14 равенства
6 победи за Дунав
Голова Разлика: 113:36 за Левски



ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ДУНАВ 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
233