Локо Горна Оряховица ще измъкне точка от Левски


FUTBOL-TV

Локо Горна Оряховица ще измъкне точка от Левски

Локомотив ГО - Левски
Стадион: "Локомотив", Пловдив
Дата: 26.09.2016г.
Час: 20:00
Съдия: Стефан Апостолов



Локомотив Горна Оряховица е символичен домакин на Левски в последна среща от 8-ия кръг на Първа лига. "Железничарите" до този момент играят роля на нещо като "боксова круша" в първенството, докато "сините" се намират в супер форма и все още не познават вкуса на загубата от началото на шампионата. Все пак Futbol-tv препоръчва да пробвате знак - Х.

Наставникът на Левски Люпко Петрович не смята да прави сериозни промени за този двубой. Сръбският специалист разчита на сравнително малка група, с която обаче до този момент постига нужните успехи. Все пак не е изключено да има 2-3 разлики в сравнение с играчите, които победиха Царско село преди дни в турнира за Купата на страната. В част от играчите е натрупана известна умора, но повечето от тях ще са на разположение за мача с Локо.

Капитанът на Левски Веселин Минев и младата надежда на клуба Божидар Краев проведоха пълноценна тренировка с тима в дните преди мача. Двамата играчи, които лекуваха различни травми, се включиха на пълни обороти в заниманията, които проведе Люпко Петрович. Левият бек имаше проблеми с глезена, докато младокът изпита болки в коляното след шампионатната победа над Пирин с 2:0.

Отделно от групата се подготвяше Илиан Мицански. Таранът получи контузия ден преди мача с Царско село, което го извади от сметките Люпко Петрович. Именно той вероятно няма да вземе участие в срещата, тъй като щабът на "сините" не иска да рискува със здравето му.

В състава на Локомотив няма проблеми с контузени и наказани играчи. Треньорът на тима Ангел Червенков е насочил вниманието си и в още един проблем (освен този, че отборът се намира на последно място в класирането). Специалистът има проблем с феновете, които ясно са изразили своята позиция, че не го искат повече в отбора. Червенков е получил ултиматум, ако тимът му не се представи на ниво и загуби с разлика при домакинството си на Левски, изхвърча от отбора.

До този момент "железничарите" са твърдо на последно място с актив от едва две точки след изиграването на седем кръга. През седмицата отборът отпадна и от Купата на България, където допусна срамна загуба от втородивизионния Оборище Панагюрище.

Иначе Локомотив ГО се подсили с доста качествени играчи. В състава пристигнаха Матиас Курьор, Рахави Кифуети, Цветан Генков и Игор Джоман. С тези си действия ръководството на тима показа, че целта е новакът в Първа лига да се установи в елита на българския футбол. Освен това ръководството на отбора се надява, че в най-скоро време ще може да играе срещите си за първенство на собствения си терен. БФС реши наскоро, че стадионът в Горна Оряховица е далеч от желаните стандарти и ремонтът изобщо не е достатъчен, за да покрие изискванията за лиценз в Първа лига. В момента на спортното съоръжение продължават да текат ремонтни дейности.





Последни 5 изиграни срещи:

Локомотив ГО:

19 август Локомотив ГО - Дунав 0:2 (Първа лига)
27 август ЦСКА - Локомотив ГО 2:0 (Първа лига)
12 септември Локомотив ГО - Берое 0:1 (Първа лига)
17 септември Ботев Пловдив - Локомотив ГО 4:0 (Първа лига)
22 септември Оборище - Локомотив ГО 2:0 (Купа на България)

Левски:

28 август Левски - Верея 4:0 (Първа лига)
06 септември Локомотив София - Левски 1:1 (Приятелска среща)
10 септември Нефтохимик - Левски 1:2 (Първа лига)
17 септември Левски - Пирин 2:0 (Първа лига)
22 септември Царско село - Левски 0:2 (Купа на България)


Досегашни срещи:

Локомотив ГО - Левски

18 срещи
3 победи за Локомотив ГО
4 равенства
11 победи за Левски
Голова Разлика: 33:9 за Левски



ПРОГНОЗА: ЛОКОМОТИВ ГО - ЛЕВСКИ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
227