Левски няма да има проблеми в първия си мач за Купата


FUTBOL-TV

Левски няма да има проблеми в първия си мач за Купата

Царско село - Левски
Стадион: "Локомотив", София
Дата: 22.09.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Стефан Павлов


Отборът на Царско село приема Левски на стадион "Локомотив" в столицата в среща от 1/16-финалите в турнира за Купата на България. Двата тима ще определят победител в само един мач, като при равенство ще се стигне до продължения и дузпи. Царско село е изцяло нов отбор, който до миналата година се подвизаваше във "В" група под името - София 2010. През този сезон собственикът на тима Стойне Манолов взе решение за новото име на дружеството, което в този мач е считан за абсолютен аутсайдер. Прогнозата на Futbol-tv е за знак - 2.

Отборът на Левски се намира в страхотна форма. "Сините" редуват победа след победа в последните си срещи и дори все още не познават вкуса на поражението през този шампионат. На "Герена" една от основните цели е триумфирането именно в този турнир, тъй като отборът не е печелил отличие от седем години. В шампионата отборът дава всичко от себе си, но според специалистите трудно някой може да се опре на абсолютния доминант в последно време - Лудогорец.

Треньорът на Левски Люпко Петрович най-вероятно ще даде шанс на Симон Сандберг да се изяви като титуляр в предстоящия в четвъртък 1/16-финал за Купата на България срещу Царско село. За момента Петрович все още не е решил на какъв пост да използва шведа. Вариантите са два – централен защитник или десен бек. В последните два мача като краен бранител играеше Роман Прохазка. Словакът обаче призна, че се чувства значително по-добре като вътрешен халф.

Не е изключено в този мач, шанс за изява да получат и други играчи, които по-рядко попадат сред титулярите, като в групата вероятно ще попаднат и няколко от юношите на клуба.

"Срещу Царско село няма да ни е лесен мачът. Няма лесни срещи. Като цяло съм доволен от играчите. В момента не мисля за първото място в първенството, тъй като има много време. Имаме конкуренция от страна на няколко отбора", заяви Люпко Петрович.

Интересното в този мач е, че отборът на Царско село е пълен с юноши и бивши играчи на ЦСКА. Със сигурност двубоят ще е по-специален и за живата легенда на "армейците" Тодор Янчев, който вече втори сезон води този тим. Бившият капитан на ЦСКА няма проблеми с контузени или наказани играчи и ще разчита на най-доброто срещу Левски.




Последни 5 изиграни срещи:

Царско село:

15 август ЦСКА II - Царско село 1:2 (Втора лига)
21 август Царско село - Витоша Бистрица 0:1 (Втора лига)
28 август Созопол - Царско село 2:2 (Втора лига)
10 септември Царско село - Лудогорец II 1:0 (Втора лига)
17 септември Царско село - Несебър 0:2 (Втора лига)

Левски:

21 август Славия - Левски 0:4 (Първа лига)
28 август Левски - Верея 4:0 (Първа лига)
06 септември Локомотив София - Левски 1:1 (Приятелска среща)
10 септември Нефтохимик - Левски 1:2 (Първа лига)
17 септември Левски - Пирин 2:0 (Първа лига)


Досегашни срещи:

Царско село - Левски

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА




ПРОГНОЗА: ЦАРСКО СЕЛО - ЛЕВСКИ 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
170