Пробвайте знак 2 за Дунав - ЦСКА


FUTBOL-TV

Пробвайте знак 2 за Дунав - ЦСКА

Дунав - ЦСКА
Стадион: "Лудогорец Арена", Разград
Дата: 11.09.2016г.
Час: 21:15
Съдия: Станислав Тодоров



Дунав Русе приема ЦСКА на стадиона в Разград в среща от 6-ия кръг на "А" група. След изиграването на първите няколко кръга русенци са лидери в класирането, а столичани ги следват плътно, след като собствениците на "армейците" заявиха ясно и категорични цели - спечелване на титлата. Двубоят е труден за прогнозиране, но Futbol-tv предлага на читателите си знак - 2.

През седмицата с "червените" се разделиха още четирима играчи - Станислав Маламов, Самир Аясс, Йордан Йорданов и Иван Минчев. Други двама от дублиращия тим пък бяха преотстъпени под наем в други отбори - Румен Руменов и Емил Петров. С ЦСКА обаче подписа бившият играч на ПСВ Айндховен Станислав Манолев. Очаква се той да стартира като титуляр, тъй като новият треньор на отбора Едуард Йорданеску има проблеми с бековете.

Иначе малко по-рано "армейците" привлякоха още трима нови - Вилмар Джордан, Рубен Пинто и Руй Педро. Не е изключено и тримата също да стартират още от първата минута в Разград, тъй като треньорския щаб има проблеми с контузени футболисти. Считаният за голямата звезда за този сезон Диого Виана почти сигурно няма да играе срещу Дунав въпреки процедурите, които мина при сръбската лечителка Мариана. Португалското крило не тренира на пълни обороти и през тази седмица, като само въртеше обиколки. Той все още има болки в крака, след като получи разтежение в мача срещу Локомотив Горна Оряховица (2:0).

Липсата на Диого повдига въпроса кой ще заеме мястото му по десния фланг на атаката. Една от опциите е сред титулярите да се завърне Кирил Десподов. А друга е новото попълнение Станислав Манолев да направи дебют като дясно крило, какъвто играеше и в националния отбор, но тогава остава проблемът с бековете, тъй като Стойчо Атанасов има травма. Ако Манолев стартира като крило, то десен бек ще е Александър Дюлгеров, а партньор на Чорбаджийски в центъра на защитата - Пламен Гълъбов. В противен случай Манолев ще е краен бранител, а Дюлгеров и Чорбаджийски ще действат в сърцето на отбраната.

Има и малка вероятност Рафаел Перес да се завърне в игра. 25-годишният колумбиец тренира наравно със своите съотборници през тази седмица и вече е близо до завръщане на терена. С Травма е и досегашният твърд титуляр в атаката Преслав Йорданов. Вероятно Джордан ще заеме неговото място и ще действа като 9-ка.

През седмицата отборът на Дунав загря за ЦСКА с контролен мач срещу Диамо Букурещ, загубен с 2:3. Впечатление направи, че в този двубой участие не взе Тейнур Марем. Бранителят се наложи да бъде заменен принудително в срещата с Черно море Варна за първенство. Той е преминал ядрено-магнитен резонанс, след който е станало ясно, че не се касае за разтежение или разкъсване, а само за навяхване. Въпреки това му бе дадена по-дълга почивка и почти сигурно ще попадне в групата за мача с ЦСКА. Нападателят Бранимир Костадинов пък все още очаква специална маска, с която да играе, докато се възстанови напълно. Той е със счупена лицева кост след сблъсък с противников играч по време на срещата с Пирин Благоевград.

"Наистина, играл съм в ЦСКА две години, но не изпитвам някакво особено вълнение при спомена. Наистина трябва да имаме уважение към този отбор с големи традиции и голямо име. Да се надяваме, че ще можем да "излъжем" и тях... Ние сме с един от най-малките бюджети, може би и най-малкия в Първа лига, така че гледаме реално на нещата. Наистина, при нас го няма фактора домакинство. Да се надяваме, че до декември, докато се върнем на нашия стадион, ще играем и навън, както досега. Дано и русенските фенове да пълнят все повече стадиона в Разград, както беше срещу Черно море", заяви треньорът на Дунав Веселин Великов.




Последни 5 изиграни срещи:

Дунав:

05 август Нефтохимик - Дунав 1:2 (Първа лига)
12 август Дунав - Пирин 1:0 (Първа лига)
19 август Локомотив ГО - Дунав 0:2 (Първа лига)
27 август Дунав - Черно море 3:0 (Първа лига)
01 септември Динамо Букурещ - Дунав 3:2 (Приятелска среща)

ЦСКА:

29 юли ЦСКА - Славия 2:0 (Първа лига)
06 август Верея - ЦСКА 1:0 (Първа лига)
14 август ЦСКА - Нефтохимик 5:1 (Първа лига)
20 август Пирин - ЦСКА 1:1 (Първа лига)
27 август ЦСКА - Локомотив ГО 2:0 (Първа лига)


Досегашни срещи:

Дунав - ЦСКА

49 срещи
6 победи за Дунав
6 равенства
37 победи за ЦСКА
Голова Разлика: 130:35 за ЦСКА




ПРОГНОЗА: ДУНАВ - ЦСКА 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
270