Левски ше победи Нефтохимик в Бургас


FUTBOL-TV

Левски ше победи Нефтохимик в Бургас

Нефтохимик - Левски
Стадион: "Лазур", Бургас
Дата: 10.09.2016г.
Час: 21:15
Съдия: Волен Чинков


Нефтохимик приема Левски на стадион "Лазур" в среща от 6-ия кръг на българското първенство. "Сините" се намират в страхотна форма и след слабия старт в шампионата, сега в последните си мачове трупат само победи. "Шейховете" от своя страна редуват слаби и добри мачове. Всичко това дава предпоставки за логичен знак - 2.

През седмицата с Левски подписаха двама нови играчи. Илиян Мицански и Галин Иванов са новите имена в селекцията на Люпко Петрович. Първият вече получи картотека за Първа професионална лига и дори има вероятност да стартира от първата минута. Все пак по-вероятно е да остане на пейката и да се появи в игра след почивката. Шефовете на "сините" обаче все още чакат да пристигне жълтата карта на Галин Иванов. Той ще пътува с отбора до морето, но по всяка вероятност дебюта му ще бъде след седмица срещу Пирин. С клуба обаче се раздели нападателят Венци Христов.

Румънският централен защитник Сърджан Лукин е все по-близо до завръщане на терена. Той получи травма по време на подготовката и оттогава се възстановява по специална програма в Италия. Бранителят вече се чувства по-добре и се очаква да стартира тренировки с отбора. Със сигурност той няма да е на разположение за мача с Нафтата.

В същото време Левски има проблеми с още няколко футболисти преди гостуването на Нефтохимик в събота. Със сигурност аут за срещата са Веселин Минев и Хеан Деса. Симон Сандберг и Мики Орачев също имат проблеми. Очаква се шведът, който пострада по време на контролата с Локомотив София през седмицата, да бъде на линия. Орачев обаче най-вероятно няма да успее да се възстанови.

Двубоят с Нефтохимик е доста важен за треньора Люпко Петрович. Вече усилено се говори за евентуално завръщане на Станимир Стоилов на "Герена". Шефовете на отбора са провели няколко разговора с любимеца на "Сектор Б" и според слуховете единствено се чака грешна стъпка на Петрович.

В отбора на Нефтохимик също се стигна до трансфери по време на паузата в първенството. Официално договор с "шейховете" подписа бившият футболист на Левски и Ботев Пловдив Мариян Огнянов. Освен с него, клубът от Бургас се подсили и 23-годишният Румен Руменов, който идва под наем от дублиращия отбор на ЦСКА. И двамата нови играчи ще бъдат на разположение за мача с Левски. За срещата със "сините" от групата ще отпаднат контузените Яни Пехливанов, Атанас Чилипов, Живко Хаджиев, Емануил Манев и Михаел Орачев.

"През годините това дерби малко се обезцени, но винаги е имало традиции и са ставали интересни мачове. Надявам се през по-дългото време, което имахме за подготовка, да сме успели да вдигнем психически отбора и да сме готови и ментално, и физически за двубоя с Левски. Съперникът е отбор, който няма нужда от представяне. При него нещата вървят във възходяща посока. Последните мачове на “сините" са доста впечатляващи, не допускат голове, играят офанзивно добре, така че ни предстои едно трудно домакинство. Надявам се с подкрепата на феновете, които несъмнено ще дойдат на този мач, да успеем да се противопоставим достатъчно адекватно на Левски", коментира старши треньорът на Нафтата Димчо Ненов.




Последни 5 изиграни срещи:

Нефтохимик:

29 юли Локомотив ГО - Нефтохимик 0:0 (Първа лига)
05 август Нефтохимик - Дунав 1:2 (Първа лига)
14 август ЦСКА - Нефтохимик 5:1 (Първа лига)
21 август Нефтохимик - Берое 1:0 (Първа лига)
27 август Ботев Пловдив - Нефтохимик 2:1 (Първа лига)

Левски:

07 август Локомотив Пловдив - Левски 2:2 (Първа лига)
13 август Левски - Лудогорец 1:0 (Първа лига)
21 август Славия - Левски 0:4 (Първа лига)
28 август Левски - Верея 4:0 (Първа лига)
06 септември Локомотив София - Левски 1:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Нефтохимик - Левски

28 срещи
6 победи за Нефтохимик
4 равенства
18 победи за Левски
Голова Разлика: 61:26 за Левски




ПРОГНОЗА: НЕФТОХИМИК - ЛЕВСКИ 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
278