ЦСКА ще се справи с Пирин


FUTBOL-TV

ЦСКА ще се справи с Пирин

Пирин - ЦСКА
Стадион: "Христо Ботев", Благоевград
Дата: 20.08.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Драгомир Драганов



Пирин приема ЦСКА на стадиона в Благоевград в среща от 4-ия кръг от Първа лига. Прогнозата на би трябвало да е проблем, като се има предвид класите и амбициите на двата тима, но припомняме, че още във 2-ия кръг "армейците" допуснаха изненада при първото си гостуване за новия сезон. Тогава те отстъпиха с 0:1 на Верея, но все пак Futbol-tv предлага сега да заложите на знак - 2.

В състава на ЦСКА може да се завърне Пламен Гълъбов. Той изтърпя наказанието си от един мач за червения картон, който получи в мача срещу Верея. Всички в щаба на "армейците" обаче все още са ядосани на защитника и неговото титулярно място е под въпрос. Треньорът на тима Христо Янев обаче не е останал особено доволен и от представянето на Александър Дюлгеров, който си отбеляза нелеп автогол при разгромната победа над Нефтохимик с 5:1. Нафтата не се виждаха как ще стигнат до попадение, но тогава от нищото дойде едно неразбирателство между бранителя и вратаря Георги Китанов.

Освен това Лазар Марин също чака да направи дебют за новия си отбор. Бившият играч на Ботев Пловдив игра в част от контролите, но направиха впечатления няколко негови слаби изяви в защита. Така в крайна сметка Янев ще трябва да избере "най-малкото зло". Треньорът имаше желание титулярни централни защитници да бъдат Чорбаджийски и Рафа Перес, но последният получи контузия и ще е аут от терените за известно време. Останалата част от състава на столичани е лесно разгадаема, тъй като тя рядко бива променяна.

Новината от лагера на Пирин е, че през седмицата двама нови футболисти се включиха в поредното занимание на "орлетата". Едно от имената е добре известно на феновете - Иван Цветков. Юношата на клуба бе извън игра повече от година, но реши отново да облече екипа и да се опита да помогне на родния си отбор. Цветков обаче не е в оптималната си форма, а и изпитва болки в коляното. За сега тренира на облекчен режим, преди да се възстанови напълно от травмата. Едва тогава може да се стигне до договор между Иван и клуба.

За 36-годишния Цветков това ще бъде трети престой в родния му Пирин. Той е играл още за Левски и Ботев Пловдив в България, както за холандските Хееренвеен, Веендам, Цволе, Хелмонд Спорт и Спарта Ротердам, турския Сивасспор и азербайджанския Казар Ленкоран. На проби в Пирин пристигна и албанският нападател Ндуе Муечи. 23-годишният футболист е играл за последно в латвийския Вентспилс. Все пак и двамата все още не са подписали с отбора и няма да подсилят Пирин за мача срещу ЦСКА.

"Нов отбор сме, предстои много работа, няма синхрон в линиите, в самите играчи, иска се време и селекция. Продължаваме да търсим нови играчи. Проблемите ни са най-вече в градивен план, чакаме само на защитниците и дефанзивните футболисти, а така не може. Моята визия е такава - аз съм против дефанзивния футбол, със сигурност няма да играем защитно, но си знаем възможностите", заяви треньорът на тима Стефан Генов.




Последни 5 изиграни срещи:

Пирин:

17 юли Пирин - Платаниас 2:1 (Приятелска среща)
20 юли Пирин - Ксанти 0:1 (Приятелска среща)
31 юли Пирин - Черно море 1:3 (Първа лига)
05 август Пирин - Локомотив ГО 2:1 (Първа лига)
12 август Дунав - Пирин 1:0 (Първа лига)

ЦСКА:

14 юли Интер - ЦСКА 1:2 (Приятелска среща)
23 юли ЦСКА - Удинезе 0:0 (Приятелска среща)
29 юли ЦСКА - Славия 2:0 (Първа лига)
06 август Верея - ЦСКА 1:0 (Първа лига)
14 август ЦСКА - Нефтохимик 5:1 (Първа лига)


Досегашни срещи:

Пирин - ЦСКА

46 срещи
3 победи за Пирин
14 равенства
29 победи за ЦСКА
Голова Разлика: 87:30 за ЦСКА


ПРОГНОЗА: ПИРИН - ЦСКА 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
392