Лудогорец и Левски няма да се победят


В. Мухарски

Лудогорец и Левски няма да се победят

Левски - Лудогорец
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 13.08.2016г.
Час: 21:15
Съдия: Ивайло Стоянов


Левски приема Лудогорец на стадион "Георги Аспарухов" в дербито от 3-ия кръг на Първа професионална лига. "Сините" все още не познават вкуса на победата след завръщането на Люпко Петрович начело на тима. В отбора обаче предпочитат да търсят причината за това в съдийски комисии или в БФС, но не и да хвърлят вината върху собствените си играчи. Самият треньор на два пъти бе близо до уволнение, но шефовете на тима решиха да не бързат с това, не и преди важния мач с Лудогорец. Едно е сигурно - при загуба Люпко ще бъде сменен. Лудогорец от своя страна се справя отлично в евротурнирите, а и в единствения си мач на този етап в родното първенство доказа, че ще е с класи над повечето си съперници. Прогнозата на Futbol-tv е за знак - Х.

Част от феновете на Левски отново са имали разговори с играчите. Целта е било да им се обясни за кой тим играят и чия чест бранят. Въпреки това през седмицата се говори и за сериозно разединение в част от фракциите на тима, за което вече почва да си личи. В последната домакинска среща сектор Б остана полупразен, като причината за това не е само ядът на ултрасите от поредното бързо отпадане от евротурнирите.

Иначе треньорът на Левски Люпко Петрович за пореден път има кадрови проблеми. Припомняме, че за последната си среща наставникът едва събра група от 18 играчи, която бе попълнена от юноши. Самият наставник на няколко пъти алармира шефовете на тима, че има нужда от нови класни попълнения, но неговия глас изглежда остана нечут.

Холандецът Джереми Де Ноойер е под голяма въпросителна преди двубоя на Левски с Лудогорец. Халфът има оплаквания след мача срещу Локомотив Пловдив, който завърши 2:2. От началото на сезона Де Ноойер е твърд титуляр в състава на Люпко Петрович, а отсъствието му може да е солиден проблем. До последно ще се умува и за включване на Веселин Минев, който все още не тренира с основната група. Трябва да се отбележи, че един от помощниците на Петкович - Асен Букарев е наказан от БФС и няма да бъде на скамейката за предстоящата среща.

Добрата новина за Левски е, че през тази седмица занимания с отбора прави Божидар Краев. За него е планирано да се завърне в групата на тима, като това решение не търпи отлагане с оглед на ситуацията в отбора.

Иначе през седмицата с отбора няколко тренировки направи Виктор Генев. Централният защитник е свободен агент и ако се хареса на треньорския щаб, то със сигурност ще му бъде предложен договор.

В лагера на Лудогорец се готвят нормално за мача с Левски. Все пак "орлите" гледат с едно око към плейофа на Шампионската лига срещу Виктория Пилзен. Тези два мача ще са изключително важни за българския шампион, чиято цел е отново да печели добри пари с евентуално участие в груповата фаза на най-комерсиалния футболен турнир.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев вероятно ще заложи на една смесица от титуляри и играчи, които по-рядко попадат сред стартовия състав. Все пак треньорът е провел разговори с шефовете на тима, които са заявили, че отборът не бива да губи на "Герена" и поради тази причина няма да се даде почивка на абсолютно всички титуляри, а само на тази, за които има някакъв страх от евентуална контузия.



Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

14 юли Марибор - Левски 0:0 (Лига Европа)
21 юли Левски - Марибор 1:1 (Лига Европа)
27 юли Левски - Витоша Бистрица 2:1 (Приятелска среща)
31 юли Левски - Монтана 0:0 (Първа лига)
07 август Локомотив Пловдив - Левски 2:2 (Първа лига)

Лудогорец:

13 юли Лудогорец - Младост Подгорица 2:0 (Шампионска лига)
19 юли Младост Подгорица - Лудогорец 0:3 (Шампионска лига)
26 юли Лудогорец - Цървена Звезда 2:2 (Шампионска лига)
02 август Цървена Звезда - Лудогорец 2:4 след прод. (Шампионска лига)
06 август Лудогорец - Ботев Пловдив 4:1 (Първа лига)


Досегашни срещи:

Левски - Лудогорец

14 срещи
3 победи за Левски
2 равенства
9 победи за Лудогорец
Голова Разлика: 20:11 за Лудогорец



ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЛУДОГОРЕЦ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
341