ЦСКА няма да има проблеми с Нафтата


В. Мухарски

ЦСКА няма да има проблеми с Нафтата

ЦСКА - Нефтохимик
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 14.08.2016г.
Час: 21:15
Съдия: Петър Доровски


ЦСКА приема Нефтохимик на стадион "Българска армия" в среща от 3-ия кръг на  Първа професионална лига. В предния кръг "армейците" стигнаха до малко очаквана загуба от новака Верея, което развали доброто впечатление от победите в предсезонната подготовка срещу отбори като Интер Милано и полския шампион Легия Варшава, както и успеха в първия кръг над Славия. Прогнозата на Futbol-tv е за знак - 1.

От ръководството на "червените" побързаха да се извинят официално на феновете за загубата от Верея. На своя страница от ЦСКА заявиха, че подкрепата на привържениците е феноменална и още в следващия мач отборът ще бъде на тяхното ниво.

Със сигурност Христо Янев планира да направи някои корекции в състава след поражението от Верея. Най-сериозен е проблемът в центъра на защитата, който се отвори с контузията на Рафа Перес и наказанието на Пламен Гълъбов. Треньорът заяви, че Перес ще бъде извън групата в продължение на няколко седмици заради травмата.

Повечето специалисти вече виждат пред Янев два варианта за центъра на защитата. Единият е партньор на Чорбаджийски да бъде Александър Дюлгеров, а другият е Антон Недялков да премине в ядрото на отбраната, а новото попълнение от Ботев Пловдив - Лазар Марин да заеме неговото място в лявата й зона.

Сред вероятните промени е изваждането на Кирил Десподов от 11-те. В първите два мача той бе титуляр и бе използван като ляво крило, но не бе достатъчно активен и почти не създаде опасни ситуации за своите съотборници. Срещу Верея той бе сменен още на почивката от Станислав Маламов. Именно крилото, което донесе Купата на България на ЦСКА с гола си срещу Монтана на финала (1:0), може да започне като титуляр срещу Нефтохимик тази неделя. Другият гласен за титуляр е друг любимец на феновете - Самир Аясс.

За двубоя в Стара Загора извън групата, по решение на Христо Янев, бе оставен Йордан Йорданов. Той не бе изпратен и в дубъла за гостуването на Созопол (2:0). Но сега може да попадне в състава срещу Нефтохимик, което би било негов дебют за ЦСКА в Първа лига. Освен това селекцията на отбора не е приключила. Вече се говори за завръщане на Серджиу Буш и Емил Гъргоров в Борисовата градина.

В лагера на Нефтохимик ситуацията не е розова. Повечето играчи тренират без настроение след домакинската загуба от Дунав. В този мач обаче малко скрит факт от обикновените фенове остана съдийската бригада. Тези, които не са гледали срещата между двата отбора трябва да са наясно, че реферите свириха няколко ситуации в ущърб на Нафтата. Това до голяма степен повлия върху играта на "шейховете" в тази среща.

"За нас всички мачове са трудни. Отиваме да играем футбол на "Армията". ЦСКА няма какво да ги коментирам - балансиран, боеспособен отбор. Надявам се да изиграем добър мач", заяви треньорът на Нефтохимик Димчо Ненов.




Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА:

10 юли ЦСКА - Динамо Киев 0:3 (Приятелска среща)
14 юли Интер - ЦСКА 1:2 (Приятелска среща)
23 юли ЦСКА - Удинезе 0:0 (Приятелска среща)
29 юли ЦСКА - Славия 2:0 (Първа лига)
06 август Верея - ЦСКА 1:0 (Първа лига)

Нефтохимик:

13 юли Нефтохимик - Етър 1:1 (Приятелска среща)
17 юли Нефтохимик - Несебър 3:0 (Приятелска среща)
23 юли Нефтохимик - Марица Пловдив 6:0 (Приятелска среща)
29 юли Локомотив ГО - Нефтохимик 0:0 (Първа лига)
05 август Нефтохимик - Дунав 1:2 (Първа лига)


Досегашни срещи:

ЦСКА - Нефтохимик

28 срещи
17 победи за ЦСКА
4 равенства
7 победи за Нефтохимик
Голова Разлика: 59:28 за ЦСКА



ПРОГНОЗА: ЦСКА - НЕФТОХИМИК 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
332