Локо Пловдив и Левски ще поделят по точка


FUTBOL-TV

Локо Пловдив и Левски ще поделят по точка

Локомотив Пловдив - Левски
Стадион: "Локомотив", Пловдив
Дата: 07.08.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Никола Попов


Локомотив Пловдив приема Левски на своя стадион в парк "Лаута" в среща от 2-ия кръг на новото първенство. Двата тима имат голямо желание да зарадват феновете си, след равенствата си преди седмица. Левски не успя да победи Монтана у дома, което доведе до гнева на голяма част от ултрасите на сектор "Б". Локо пък стигна само до равенство в дербито срещу Ботев, което се игра в Бургас. "Смърфовете" обаче съжаляват повече, тъй като пропуснаха да победят своя вечен съперник. Сега прогнозата на Futbol-tv е за ново равенство - знак Х.

В лагера на пловдивчани няма проблеми и всички играчи са напълно здрави. Треньорът на тима Илиан Илиев вероятно ще направи една-две промени в сравнение с пловдивското дерби. Наставникът няма да пипа защитата и халфовата линия на отбора, но не е изключено Умарбаев да седне на пейката за сметка на Дани Кики. Последният се разписа в мача срещу Ботев и това вероятно ще му издейства титулярното място за следващия мач. Другият, който може да стартира като титуляр е Аймен Суда за сметка на Веселин Марчев.

В лагера на Левски са по-скоро оптимисти, въпреки провала на старта срещу Монтана. Дни след това равенство от Националния клуб на привържениците говориха с футболистите на Левски преди една от тренировките на тима. Разговорът е продължил около 15 минути и според запознати основната тема е била представянето на отбора и дали футболистите знаят в какъв тим играят. На сбирката са присъствали треньорският щаб, играчите и спортният директор Станислав Ангелов. Разговорът по-скоро е имал мотивационен характер.

Треньорът на Левски Люпко Петрович е поискал да се бъде въведен казармен ред в клуба. Сърбинът е настоявал за намеса от страна на шефовете на клуба по отношение на дисциплината - както в играта, така и извън терена. Коментирана е и координацията по отделните звена в клуба, като е отчетено, че може и да се работи по-полезно. Самите ръководители на отбора пък направиха спешно заседание след мача с Монтана. Продължава да се спекулира, че при нова издънка Петрович може и да бъде сменен. Гласени заместници са Вили Вуцов, Димитър Димитров-Херо и дори евентуално завръщане на тандема Мъри Стоилов - Наско Сираков.

Всичко това влияе върху играчите на тима, част от които тренират под стрес. Самият Люпко Петрович продължава да има проблеми с различни играчи. Треньорът имаше желание за сериозна селекция, но не само, че не я получи, но и не може да разчита на част от играчите.

Бранителят на Левски Деян Иванов претърпя успешна операция в клиника в Болоня. Интервенцията е била на предни кръстни странични връзки, като италианските специалисти предричат 100 процента успешно възстановяване на играча. Очаква се играчът да се възстановява поне шест месеца.

Мехди Бурабия пък е по-близо до завръщане в игра. Той се подготвя под ръководството на кондиционния специалист Роко Перота с бегови упражнения. Както е известно, Бурабия се завърна за началото на подготовката на Левски със счупен пръст и се наложи да бъде опериран. Заради това той все още не е в оптимална форма и се готви по специална програма. До няколко седмици се очаква да се включи в тренировките наравно със своите съотборници.

Само шестима футболисти излязоха на терена за една от сутрешните тренировки на Левски през седмицата. Останалите от групата на "сините" проведоха занимание във фитнеса. Станислав Иванов, Роман Прохазка, Ивайло Найденов и Симон Сандберг тренираха с топка, а Веселин Минев и Божидар Краев въртяха обиколки на помощното игрище. Има надежда Минев да бъде готов за неделното гостуване на Локо Пловдив, но за него ще се решава в деня на мача. Ако близнакът не бъде възстановен напълно, позицията му отново ще бъде поверена на Мики Орачев.

Със сигурност срещата със "смърфовете“ пропуска контузеният Божидар Краев, който няма да се възстанови. Трайно травмирани са Сърджан Лукин, Деян Иванов и Хеан Деса, които скоро няма да бъдат на разположение за треньорското ръководство. Все пак Петрович вероятно ще успее да събере група за мача с пловдивското Локо, но не е изключено треньорът да привика една малка част от юношите на клуба.



Последни 5 изиграни срещи:

Локомотив Пловдив:

11 юли Локомотив Пловдив - Конкордия 2:2 (Приятелска среща)
12 юли Локомотив Пловдив - Ашхабат 2:1 (Приятелска среща)
17 юли Локомотив Пловдив - Ал Файзали 3:0 (Приятелска среща)
23 юли Локомотив Пловдив - Оборище 4:1 (Приятелска среща)
30 юли Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив 1:1 (Първа лига)

Левски:

07 юли Левски - Черно море 1:0 (Приятелска среща)
14 юли Марибор - Левски 0:0 (Лига Европа)
21 юли Левски - Марибор 1:1 (Лига Европа)
27 юли Левски - Витоша Бистрица 2:1 (Приятелска среща)
31 юли Левски - Монтана 0:0 (Първа лига)


Досегашни срещи:

Локомотив Пловдив - Левски

118 срещи
17 победи за Локомотив Пловдив
24 равенства
77 победи за Левски
Голова Разлика: 252:99 за Левски



ПРОГНОЗА: ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - ЛЕВСКИ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
400