Битката на Пловдив в Бургас ще остане без победител


В. Мухарски

Битката на Пловдив в Бургас ще остане без победител

Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив
Стадион: "Лазур", Бургас
Дата: 30.07.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Ивайло Стоянов


Пловдивското дерби между Ботев и Локомотив ще открие сезона в родното първенство. Интересното в случая е, че двата тима няма да играят в града под тепетата, а на стадион "Лазур" в Бургас. Причината за това е, че на спортната база в Коматево, която в последно време се ползва за официален стадион на Ботев, на този етап липсва осветление. Това е и причината "канарчетата" да домакинстват в Бургас в първите няколко кръга, докато текат ремонтни дейности на тяхното спортно съоръжение. Прогнозата на Futbol-tv е за знак - Х.

Фактът, че този мач ще се играе на стадион "Лазур" обаче е добре дошъл за органите на реда. Полицията изпитва трудности по време на това дерби, което спада към категорията "рискови мачове". Стадионът в Бургас обаче е далеч по-модерен и на него може да се проведе подобна среща без проблеми. На полицията все пак ще се отвори допълнителна работа по пътя Пловдив - Бургас, но на самия стадион вече е ясно къде ще са разположени двете агитки и къде ще има необходимите буферни зони.

Големият проблем за Ботев е отсъствието на Лъчезар Балтанов. Опитният играч е с травма, а другият, който със сигурност пропуска двубоя е Рафаел. Балтанов ще бъде заменен от новото попълнение Стенио. Под въпрос за срещата е и Костадин Стоянов, който има възпаление в адукторите. Все пак той ще попадне в групата за мача, но ще се реши в последния момент дали да стартира като титуляр. Всички останали са готови и ще са на разположение на треньорския щаб за дербито на Пловдив.

Добрата новина е, че Радослав Терзиев и дошлият от ЦСКА Милен Кикарин са възстановени от леките травми, които им попречиха да играят в част от контролите на тима. Двамата почти сигурно ще стартират като титуляр, в компанията на другото ново попълнение - Иван Стоянов, дошъл от Монтана.

Амбициите на Локо Пловдив за новия сезон изглеждат доста сериозни. Всички в отбора отричат, но е факт, че новите ръководители на отбора искат участие в Лига Европа. През изминалия сезон "смърфовете" бяха доста близо до евроучастие, но след последния кръг се разбра, че последното място на родните представители ще заеме Славия.

Сега в отбора има настроение, въпреки напускането на важни фигури като Емил Гъргоров и Иван Иванов. В състава на "смърфовете" е пълно с нови попълнения. За новото първенство "черно-белите" привлякоха вратарите Илко Пиргов и Александър Любенов, защитниците Димитър Везалов, Иван Горанов и Ивайло Марков, халфовете Симеон Райков, Аймен Суда и Парвизджон Умарбаев, както и нападателя Иван Колев. Не е изключено една голяма част от тези имена да стартират като титуляри в дербито на Пловдив.

"Най-важното нещо е, че първо трябва да сме спокойни, да не влезем с напрежение в мача. Опитваме се да предпазим момчетата, да не мислят какво може да се случи, ако не победим в дербито. Трябва да излезем с мисълта да играем футбол, а не с фиксидеята да победим на всяка цена, което води до скованост. Нетипично е, че ще играем в Бургас, защото няма осветление на Коматево. Трябва да се съобразяваме с тези неща, макар че когато сме в една професионална лига, трябва всеки да си изразява мнението, защото не е нормално да се играе при тези температури в 19:00 часа, а това е глас в пустиня – все едно играем в друго първенство и на друга планета“, заяви Илиан Илиев.



ПРОГНОЗА: БОТЕВ - ЛОКОМОТИВ 2:2



Последни 5 изиграни срещи:

Ботев Пловдив:

24 юни Ботев Пловдив - Евроколеж 4:1 (Приятелска среща)
06 юли Ботев Пловдив - Етър 0:2 (Приятелска среща)
10 юли Ботев Пловдив - Нефтохимик 2:0 (Приятелска среща)
15 юли Ботев Пловдив - Септември София 1:1 (Приятелска среща)
22 юли Ботев Пловдив - Верея 4:0 (Приятелска среща)

Локомотив Пловдив:

08 юли Локомотив Пловдив - Сиях Амеган 0:2 (Приятелска среща)
11 юли Локомотив Пловдив - Конкордия 2:2 (Приятелска среща)
12 юли Локомотив Пловдив - Ашхабат 2:1 (Приятелска среща)
17 юли Локомотив Пловдив - Ал Файзали 3:0 (Приятелска среща)
23 юли Локомотив Пловдив - Оборище 4:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив

102 срещи
37 победи за Ботев Пловдив
28 равенства
37 победи за Локомотив Пловдив
Голова Разлика: 125:123 за Локомотив Пловдив

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
257