Левски ще се справи с Монтана


В. Мухарски

Левски ще се справи с Монтана

Левски - Монтана
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 31.07.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Драгомир Драганов


Левски стартира новия сезон с наглед лесно домакинство над финалиста за Купата на страната - Монтана. "Сините" приемат своя съперник на стадион "Георги Аспарухов", като прогноза, различна от 1, би била считана за нещо невъзможно, най-вече с оглед на целите и амбициите на двата отбора.

В лагера на Левски липсва настроение, след като отборът отново бе елиминиран бързо от евротурнирите. След само два мача Левски напусна Лига Европа и сега цялото внимание е насочено върху представянето в шампионата. Евентуален провал на старта почти сигурно ще коства мястото на иначе новия треньор Люпко Петрович. Вече дори се спрягат имената на Вили Вуцов, Димитър Димитров-Херо и т.н. за евентуален нов заместник. Част от феновете на тима пък все още съжаляват за раздялата с миналогодишния наставник Стойчо Стоев.

Иначе Левски загря за мача с Монтана с победа над Витоша Бистрица. "Сините" обаче се наложиха със само 2:1 и за пореден път оставиха доста въпросителни за качествата на играчите си.

Капитанът Веселин Минев, Божидар Краев и Илия Димитров няма да вземат участие в първия мач на Левски от новото първенство. Тримата ще пропуснат двубоя с Монтана в неделя заради травми, като е възможно дори да не се възстановят навреме за сблъсъка с Локомотив Пловдив от втория кръг. Минев и Краев не играха в спаринга срещу "Бистришките тигри" и стана ясно, че наставникът Люпко Петрович няма да може да разчита на тях и в домакинството на Монтана. Краев пропусна и мачовете с Марибор, когато Минев беше титуляр. Мястото на левия бек почти сигурно ще бъде заето от Мики Орачев.

Монтана от своя страна победи с 2:1 гръцкия елитен Ксанти в последната си контролна среща преди старта на новия сезон. Трябва да се отбележи, че отборът е пълен с промени от този, който игра срещу ЦСКА във финала за Купата на страната. Тогавашният наставник Емил Велев вече е заменен от друг специалист, добре познат на публиката у нас - Стевица Кузмановски. От отбора си тръгнаха Йордан Тодоров, Георги Пашов (Славия), Христофор Хубчев (Етър), Асен Георгиев (Шотландия), Иван Минчев (ЦСКА), Владимир Мичев (Кариана Ерден или Севлиево), Станислав Генчев (играещ пом. треньор на Етър), Георги Ангелов (Верея), Иван Стоянов (Ботев Пловдив), Иван Коконов (Черно море) и Здравко Лазаров-Електричката (Хебър).

Но за сметка на това в тима бяха привлечени доказани имена в родната "А" група. Гилерме де Соуза, познат с прякора си Шоко. 26-годишният защитник игра три сезона в Лудогорец и стана трикратен шампион на страната. Неговият сънародник Данило Соуса Монис - Бала за първи път напуска родината си. Бала е нападател и идва на стадион "Огоста" от бразилския Конфианса. Денис Пидев от Верея Стара Загора, Даниел Генов, Маркиньос и Костадин Дяков са само част от новите имена в състава на Монтана. В тима на проби бяха и няколко чужденци, които в крайна сметка не подписаха договори.



ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - МОНТАНА 2:1



Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

03 юли Радник Сурдулица - Левски 0:0 (Приятелска среща)
07 юли Левски - Черно море 1:0 (Приятелска среща)
14 юли Марибор - Левски 0:0 (Лига Европа)
21 юли Левски - Марибор 1:1 (Лига Европа)
27 юли Левски - Витоша Бистрица 2:1 (Приятелска среща)

Монтана:

09 юли Монтана - Пирин Благоевград 0:1 (Приятелска среща)
13 юли Монтана - Сабуртало 1:1 (Приятелска среща)
16 юли Монтана - Витоша Бистрица 2:1 (Приятелска среща)
20 юли Монтана - Платениас 0:2 (Приятелска среща)
23 юли Монтана - Ксанти 2:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Левски - Монтана

18 срещи
14 победи за Левски
4 равенства
0 победи за Монтана
Голова Разлика: 34:6 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
390