ЦСКА ще се завърне в А група с победа


В. Мухарски

ЦСКА ще се завърне в А група с победа

ЦСКА - Славия
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 29.07.2016г.
Час: 21:15
Съдия: Никола Попов


ЦСКА се завръща в "А" група (от този сезон шампионатът ще се нарича "Първа професионална лига") с домакинство срещу друг столичен тим - Славия. "Армейците" изиграха няколко доста сериозни проверки, в които се отчетоха с победи над отбори като Интер Милано и Легия Варшава, а по време на представянето си на стадион "Българска армия" се стигна до равенство с друг тим от Серия А - 0:0 срещу Удинезе. Славия от своя страна имаше кратко евроучастие, в което записа една победа над Заглембе, но на реванша бе елиминиран от полския тим. Няма съмнение, че отборът на Христо Янев е доста качествен и дори е сочен сред фаворитите за титлата. Прогнозата на Futbol-tv е за знак - 1.

"Армейците" извървяха дълъг път до завръщането си в елита. Миналата година отборът бе пратен директно във "В" група, въпреки че в предходния сезон влязоха в първата шестица на "А" група. Финансовата криза обаче бе причината за това тежко наказание, но в крайна сметка ЦСКА направи невъзможното, като спечели Купата на страната от "В" група. Сега се стигна до смяна на дружеството и собствеността, което ще изчисти една голяма част от дълговете на ЦСКА. Трябва да се отбележи, че голяма част от играчите на този отбор, който спечели Купата на страната, вече не са част от 31-кратните шампиони на страната. На "Армията" обаче пристигнаха доста нови качествени футболисти, които вдигнаха доста нивото на отбора.

Наставникът на ЦСКА Христо Янев вече почти е избистрил титулярния състав. Младият специалист има по няколко опции на всяка една позиция, като това му осигурява известен комфорт. Миналогодишният страж Анатоли Господинов ще седне на пейката, за сметка на новото попълнение от Черно море - Георги Китанов. Полевите играчи ще са Стойчо Атанасов, Божидар Чорбаджийски, Рафаел Перес, Антон Недялков, Кристиян Малинов, Арсенио Нунеш, Борис Галчев, Диого Виана и Станислав Маламов, а атаката на тима ще бъде водена от голмайстора на тима Преслав Йорданов.

Не е изключено и друго ново попълнение - Давид Симао да стартира като титуляр, тъй като е оставил отлични впечатления в треньорския щаб. Все пак този играч се включи по-късно в подготовката и е по-вероятно да се появи като резерва. Йордан Йорданов и Самир Аясс също са варианти за стартовия състав на ЦСКА.

Защитникът Абуд Омар няма да играе за Славия в първите няколко кръга от новия шампионат. Причината е в травма, която кенийският национал е получил в края на подготовката. От щаба на "белите" са предпочели да не рискуват неговото здраве и да му дадат почивка още една-две седмици. Така той със сигурност пропуска мача с ЦСКА.

Добрата новина за Славия е, че с отбора подписа 23-годишният нападател, бивш юношески национал на Русия - Евгений Тюкалов. Той е носил екипите на Амкар Перм, на естонския Инфонет, както и на португалския Униао Лейрия. Така Тюкалов е третият руснак в състава, воден от Александър Тарханов. В началото на 2016 година руският треньор привлече защитника Никита Сергеев и нападателя Сердер Сердеров, които със сигурност ще са сред стартовите 11 за най-стария столичен тим.



ПРОГНОЗА: ЦСКА - СЛАВИЯ 3:1



Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА:

02 юли Легия Варшава - ЦСКА 0:1 (Приятелска среща)
07 юли ЦСКА - ФК Краснодар 2:5 (Приятелска среща)
10 юли ЦСКА - Динамо Киев 0:3 (Приятелска среща)
14 юли Интер - ЦСКА 1:2 (Приятелска среща)
23 юли ЦСКА - Удинезе 0:0 (Приятелска среща)

Славия:

13 юли Славия - Пирин Благоевград 1:1 (Приятелска среща)
16 юли Славия - Пелистер 1:2 (Приятелска среща)
16 юли Славия - Сабуртало 4:2 (Приятелска среща)
21 юли Славия - Алтън Асър 2:2 (Приятелска среща)
26 юли Славия - Сливнишки герой 2:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

ЦСКА - Славия

131 срещи
70 победи за ЦСКА
37 равенства
24 победи за Славия
Голова Разлика: 207:120 за ЦСКА

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
456