Левски ще се справи с Пирин


В. Мухарски

Левски ще се справи с Пирин

Пирин - Левски
Стадион: "Христо Ботев", Благоевград
Дата: 15.05.2016г.
Час: 20:30
Съдия: Вихрен Манев


Пирин Благоевград приема Левски на своя стадион в среща от 34-ия кръг на "А" група. "Сините" допуснаха изненадваща загуба от Локо Пловдив в предния кръг и това коства мястото на треньора Стойчо Стоев. Специалистът ще води тима за последно, а след това ще бъде сменен от Люпко Петрович. Futbol-tv предлага знак - 2.

Макар да се говори повече за треньорската рокада, на "Герена" са пределно мотивирани да запишат победа срещу Пирин, макар да има малко проблеми от спортно-техническа гледна точка. Румънският защитник на Левски Сърджан Лукин няма да успее да се възстанови от мускулна контузия и пропуска оставащите три мача до края на сезона. Лукин има частично разкъсване на мускулни влакна на адуктора и няма как да се върне на терена за този шампионат. Лукин имал разтежение преди мача с Лудогорец на 23-и април (0:0), а от ръководството на клуба поискали той да играе във въпросната среща. След нея обаче станало ясно, че ситуацията се е влошила още и 30-годишният бранител заминал за Румъния, където му бил направен втори преглед.

Контузията на румънеца отвори нов шанс за австрийския бранител Макс Карнер, изпаднал необяснимо в немилост след Нова година. Карнер си партнира с миналия през Черноморец, Черно море Варна и Лудогорец Александър Др. Александров.

Стойчо Стоев е бесен на Джереми де Ноойер, Джъстин Менголо и Бабатунде Адениджи, които се появиха като смени в мача с Локомотив Пловдив. Тримата с нищо не помогнаха на тима, а като за финал Стоев е решил да даде шанс за изява на някой от по-младите футболисти на отбора.

ОФК Пирин излиза с мисъл и мотивация за победа срещу силния състав на столичния Левски в предстоящия предпоследен домакински мач на благоевградските "орлета" в първенството на "А" група, които са предпоследни в класирането на две точки пред Монтана и се борят за избягване на баражите.

От отбора на Пирин ще отсъстват контузеният Даниел Младенов, както и бившият играч на ЦСКА - Бергонси, който тренира след дългото му отсъствие поради контузия, но му липсва игрови ритъм. За мача с Левски се завръщат след наказание трима важни за отбора футболисти - Стилиян Николов, Маркиньос и Костадин Дяков.

"Надявам се да се поздравим с трите точки, това е нашата цел. Психологическата ситуация не е в полза на Левски. Мотивацията на отбора на Пирин е по-силна, защото съперниците са се отдалечили от целите, които са преследвали в шампионата, докато Пирин не е постигнал още своята. Това не означава, че Левски няма да е мотивиран, защото синята фланелка винаги е била доста тежка.", наставникът на домакините Наджи Шенсой, който добави, че разчита и на подкрепата на феновете за неделния двубой, който ще се играе от 20.30 часа на електрическо осветление на стадион "Христо Ботев".



ПРОГНОЗА: ПИРИН - ЛЕВСКИ 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Пирин:

09 април Черно море - Пирин 1:1 (А група)
17 април Славия - Пирин 1:2 (А група)
24 април Пирин - Берое 1:1 (А група)
29 април Ботев Пловдив - Пирин 2:2 (А група)
11 май Лудогорец - Пирин ?:? (А група)

Левски:

09 април Левски - Ботев Пловдив 3:0 (А група)
23 април Левски - Лудогорец 0:0 (А група)
28 април Левски - Черно море 5:1 (А група)
06 май Монтана - Левски 0:1 (А група)
10 май Левски - Локомотив Пловдив 2:3 (А група)


Досегашни срещи: (само за А група)

Пирин - Левски

49 срещи
8 победи за Пирин
10 равенства
31 победи за Левски
Голова Разлика: 93:33 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
283