Локомотив ще вземе дербито на Пловдив


FUTBOL-TV

Локомотив ще вземе дербито на Пловдив

Локомотив Пловдив - Ботев Пловдив
Стадион: "Локомотив", Пловдив
Дата: 24.04.2016г.
Час: 17:30
Съдия: Никола Попов


Локомотив Пловдив приема градския си съперник - Ботев на стадиона в квартал "Лаута" в среща от 30-ия кръг на "А" група. До преди последния кръг "смърфовете" изглеждаха като отбора в по-добра форма, но загубата от Берое с 2:5 ги накара да не "летят в облаците". Все пак прогнозата на Futbol-tv е за знак - 1.

Вратарят на "черно-белите" Ясин Ел Харуби е наказан и пропуска дербито на града под тепетата. Стражът си изкара червен картон в предния мач на Локо и сега под рамките на вратата ще застане Александър Витанов, който ще има нелеката задача да неутрализира ударите на Тодор Неделев и компания.

В състава на Локо няма проблеми, с изключение на трайно контузените Димо Бакалов и Гай Мансур. Последният е в чужбина, където от известно време лекува травмата си. По всичко личи, че той няма да е готов за игра до края на шампионата.

"Мисля, че това е мачът, който го чака цял Пловдив. Със сигурност ще стане интересен двубой, дано да дойдат и повече хора на стадиона. Най-важното е да има респект и уважение както между отборите на терена, така и сред хората по трибуните, за да стане един истински празник за футбола. В тези срещи побеждава отборът, който играе повече с глава, отколкото със сърце, тъй като с вдъхновение и желание може да изкараш само 15 минути. Искам нашият отбор да изиграе всичките 90 минути интелигентно, за да можем да се поздравим с победата", заяви старши треньорът на Локомотив Илиан Илиев.

Неговият колега Николай Костов има куп проблеми с контузени футболисти. Украинският защитник Игор Ощипко тренира на облекчен режим, заради крампа на заден бедрен мускул и участието му в предстоящия мач е под въпрос. Милен Гамаков е болен и също не взе участие в заниманието. Божидар Васев не може да се възстанови от кокоши трън на крака и почти сигурно ще пропусне сблъсъка с "черно-белите". Заради наказания в дербито няма да играят вратарят Виктор Голас и халфът Орлин Старокин.

Добрата новина е, че холандския нападател Грегъри Нелсън, който в сряда напусна преждевременно тренировката заради болки в каляното, вече се чувства добре и се готви заедно с останалите си съотборници. Все пак не е сигурно дали ще се рискува и бившият играч на ЦСКА ще стартира като титуляр.

"Дано да се получи истинско дерби. Трябва да има респект между играчите и феновете. Вече съм присъствал на такова дерби и спечелихме. Надявам се всички мои играчи да са максимално концентрирани и мотивирани. Отсъстват доста наши играчи, но искам да припомня, че в първия мач между нас, отсъстваха доста футболисти от Локомотив, но от там се държаха достойно. Така ще постъпим и ние. Не искам да се спекулира с тези неща. Акцентираме върху тези, които ще играят“, заяви Николай Костов.



ПРОГНОЗА: ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Локомотив Пловдив:

12 март Монтана - Локомотив Пловдив 0:1 (А група)
20 март Черно море - Локомотив Пловдив 1:1 (А група)
01 април Локомотив Пловдив - Пирин 4:2 (А група)
10 април Локомотив Пловдив - Славия 3:1 (А група)
16 април Берое - Локомотив Пловдив 5:2 (А група)

Ботев Пловдив:

06 март Берое - Ботев Пловдив 1:1 (А група)
13 март Ботев Пловдив - Черно море 3:1 (А група)
03 април Лудогорец - Ботев Пловдив 1:0 (А група)
09 април Левски - Ботев Пловдив 3:0 (А група)
16 април Ботев Пловдив - Монтана 2:2 (А група)


Досегашни срещи: (само за А група)

Локомотив Пловдив - Ботев Пловдив

101 срещи
36 победи за Локомотив Пловдив
28 равенства
37 победи за Ботев Пловдив
Голова Разлика: 123:122 за Локомотив Пловдив

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
325