Монтана на финал срещу ЦСКА


FUTBOL-TV

Монтана на финал срещу ЦСКА

Литекс не успя да се класира за финала за Купата на България, след като би само с 1:0 Монтана на реванша. Оранжевите имаха да наваксват два гола пасив от първата среща, но вкара само едно попадение чрез Кристиян Малинов, което се оказа недостатъчно. За сметка на това ловчанлии изпуснаха над 10 ситуации пред вратата на противника, повечето от които чисти. Неточен мерник, малшанс и отлични намеси на стража Василев обаче лишиха момчетата на Любо Пенев от заслужено класиране напред.

Литекс доминираше през цялата среща, която се игра в половината на гостите. Тоталното игрово надмощие доведе до постоянни атаки и ситуации в наказателното поле на Монтана, но попаденията липсваха. Възпитаниците на Емил Велев се бяха барикадирали и почти не минаваха центъра, но тактиката им в крайна сметка успя. Ловчанлии създадоха набързо 3-4 опасности и бе въпрос на време да открият резултата. В 33-та минута това направи Кристиян Малинов, който се възползва от пробив на Десподов и от близо вкара за 1:0.

Малко след това домакините бяха близо до покачване след пробив на Йонсен, но бранител с тяло изчисти от голлинията удар на Малинов. В 44-та минута Бумал изведе технично Десподов, но Василев се намеси отлично при волето на младока. След почивката в наказателното поле на Монтана започна да ври и кипи от голови положения и мелета. Йонсен и Малинов не можаха да се възползва от добри центрирания, слаб изстрел на Десподов също не затрудни Василев. В 62-та минута Сашо Цветков центрира на задна греда, където Георгиев стреля опасно с глава, но вратарят на гостите отново прояви класа. В 77-та минута Десподов изпълни силно пряк свободен удар, Василев боксира топката, но връхлитащият Малинов удари напречната греда.

Халфът можеше да се разпише и в 82-та минута след прострелно подаване на Десподов, но се засуети в малкия пенал и топката му бе отнета. Литекс не спря да търси така ценното попадение до последните секунди, но монтанци с дружни усилия се справиха с натиска и удържаха комфортния за тях резултат. Така Монтана ще играе на финала срещу ЦСКА.

Снимка: Официален сайт на Литекс

  Сподели
214