ЦСКА с единия крак на финал, Литекс с издънка


FUTBOL-TV

ЦСКА с единия крак на финал, Литекс с издънка

ЦСКА постигна победа с 2:0 като гост на Берое в Стара Загора в първа среща от полуфиналната фаза в турнира за Купата на България. Така "армейците" взеха стабилен аванс преди реванша, който ще е техен терен, макар и днес тимът на Христо Янев да се чувстваше като домакин на стадиона под Аязмото, където над 5 000 фенове бяха пропътували разстоянието София - Стара Загора.

"Червените" изиграха тактически добре мача и могат да съжаляват, че не се поздравиха с по-сериозен резултат. В 4-ата минута след една грешка в центъра на терена топката бе отнета от гостите и бързо бе намерен Преслав Йорданов, който се озова очи в очи с Илко Пиргов и стреля, но стражът на заралии изби. Топката обаче попадна в Самир Аясс, който веднага стреля и бе точен - 0:1.

В 36-ата минута Преслав Йорданов засече центриране на Динчев, но след намесата на Пиргов топката срещна гредата. Гостите все пак стигнаха до втори гол в 53-ата минута. Тогава Маламов се справи със защитник на домакините и центрира отлично към Борис Галчев, който от два метра с глава оформи крайния резултат.

В същото време Монтана победи с 2:0 Литекс като домакин. И двете попадения бяха дело на Сергей Георгиев, с което тимът на Емил Велев взе аванс преди реванша в Ловеч.

Снимка: Официален сайт на Берое

  Сподели
230