Берое и ЦСКА ще оставят всичко най-интересно за реванша


FUTBOL-TV

Берое и ЦСКА ще оставят всичко най-интересно за реванша

Берое - ЦСКА
Стадион: "Берое", Стара Загора
Дата: 06.04.2016г.
Час: 19:15
Съдия: Цветан Кръстев


Берое приема ЦСКА в първа полуфинална среща от турнира за Купата на страната. Логично е домакините да са фаворити с оглед на това, че играят в "А" група, докато "армейците" от този сезон се подвизават във "В" група, заради финансови проблеми. "Червените" не са се изправяли срещу по-сериозен съперник от доста време, като по пътя си до тук елиминираха тимове от "В" и "Б" група. Въпреки това прогнозата на Futbol-tv е за знак - Х.

Причината за това е многото проблеми в лагера на тима от Стара Загора. Петър Хубчев няма да може да разчита на голяма част от титулярите си. Венцислав Василев, Елиаш и Том са с травми. Първите двама със сигурност пропускат мача срещу ЦСКА. Веселин Пенев пък е наказан. Под въпрос за мача е и Спас Делев. Националът е завършил предния мач на тима срещу Левски с болки в крака и съществува вероятност да пропусне срещата с "червените".

С цел да се справи с тази ситуация, ръководството на Берое ще се опита да картотекира последното попълнение на тима - Педро Маркеш. 28-годишният португалец подписа със старозагорци през миналата седмица, но документите му не пристигнаха навреме за сблъсъка с Левски. Сега в Берое се надяват, че анголският Интерклубе ще е коректен и ще изпрати жълтата му карта навреме за сблъсъка с "армейците".

Титуляр за двубоя в сряда срещу ЦСКА е гласен Георги Сърмов. Бившият футболист на Левски остана на резервната скамейка за гостуването на "Герена", но сега със сигурност ще се разчита на него.

В лагера на ЦСКА няма проблеми с наказани играчи и с изключение на трайно контузените защитници Александър Бранеков и Валентин Антов, всички останали са на линия. Халфът на тима Николай Цветков-Демона изтърпя наказанието си за натрупани картони в мача срещу Рилски спортист и вече е готов за игра. По-рано това стори и капитанът Боби Галчев.

Пред Христо Янчев има единствено две дилеми и те са свързани с това кой да е вратар и кой - централен нападател. До този момент в мачовете за Купата пазеше Господинов, но колебливите му изяви в последно време вероятно ще накарат треньора да заложи на по-опитния Стоян Колев. За мястото си в атака ще спорят както винаги Преслав Йорданов и Костадин Хазуров, като първият е с по-големи шансове да стартира от първата минута на стадиона под Аязмото. Със сигурност в игра ще се завърне Момчил Цветанов, на когото бе дадена почивка в последния мач за първенство.

Иначе този двубой бе съпътстван от скандал с феновете на гостуващата агитка. Домакините отпуснаха малко под 2000 билета за "армейците", но от София заявиха, че това е напълно недостатъчно. Фракциите на ЦСКА обявиха, че раздадените им вече билети са продадени и отделно още над 2000 души ще тръгнат без билети за Стара Загора в деня на мача. Феновете на ЦСКА ще се опитат да изкупят една голяма част от ценните хартийки, които са предоставени за феновете на домакините, но с идеята да гледат мача от местата, които първоначално са били предназначени за буферна зона. Безредици обаче не се очаква да има, тъй като феновете на Берое недоволстват от избора на противник за 100-годишния юбилей на тима и не е изключено голяма част от ултрасите на "зелено-белите" да бойкотират срещата за Купата на страната.



ПРОГНОЗА: БЕРОЕ - ЦСКА 0:0


Последни 5 изиграни срещи:

Берое:

28 февруари Славия - Берое 0:0 (А група)
03 март Берое - Черно море 0:0 (А група)
06 март Берое - Ботев Пловдив 1:1 (А група)
19 март Берое - Лудогорец 0:2 (А група)
02 април Левски - Берое 1:0 (А група)

ЦСКА:

13 март ЦСКА - Ботев Ихтиман 11:0 (В група)
20 март Велбъжд - ЦСКА 0:3 (В група)
23 март ЦСКА - Чико Бяга 5:0 (В група)
27 март София 2010 - ЦСКА 1:5 (В група)
02 април ЦСКА - Рилски спортист 5:2 (В група)


Досегашни срещи:

Берое - ЦСКА

97 срещи
10 победи за Берое
22 равенства
65 победи за ЦСКА
Голова Разлика: 225:80 за ЦСКА


Снимка: Официален сайт на Берое

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
194