Славия и Левски няма да се победят


FUTBOL-TV

Славия и Левски няма да се победят

Славия - Левски
Стадион: "Славия", София
Дата: 19.03.2016г.
Час: 14:00
Съдия: Георги Кабаков


Славия приема Левски на стадиона в квартал "Овча купел" в среща от 26-ия кръг на "А" група. "Сините" нямат право на загуба, като в противен случай ще се сбогуват и с последните си надежди да настигнат лидера Лудогорец. На "Герена" не крият надеждите си от БФС да им върнат отнетите точки, след изваждането на Литекс и ако това стане факт, то дистанцията с разградчани може да се скъси драстично. Все пак Левски има нужда само от победа в дербито със Славия, което обаче също може да се окаже от значение за "белите", които са близо до място, даващо право на участие в евротурнирите. Прогнозата на Futbol-tv е, че най-старото (и последно останало в "А" група) столично дерби ще завърши без победител - знак Х.

Дуде Ндонгала и Емил Мартинов се завръщат в групата на Славия за предстоящия мач с Левски в събота. Двамата пропуснаха двубоя от 25-ия кръг на "А" група срещу Лудогорец миналата седмица. Мартинов не игра в срещата в Разград заради наказание, докато Ндонгала не беше в състава заради треньорско решение. Сега очакванията са и двамата да стартират като титуляри.

"Ще видим кой тим и по-добър от Славия и Левски. Дано да реализираме положенията, които създадем. Ако успеем да поправим грешките си от мача в Разград, ще е добре. Левски е много силен отбор. Наблюдавам Левски. Гледах внимателно мача с Пирин. Спечели отборът, който е по-добър. Добър играч за Венци Христов, но и ние има как да се противопоставим", заяви треньорът на Славия Александър Тарханов.

В лагера на Левски всички се подготвят доста сериозно за предстоящия мач. "Сините" дори си прибраха Божидар Краев предварително, който имаше изяви при юношеските национали на България, водени от Светослав Тодоров. От Левски искаха той да може да се подготви за дербито със Славия. Тодоров събра футболистите на дълъг лагер от началото на седмицата, но направи жест към "сините". Краев е вариант за ляво крило в битката на "Овча купел", след като Менголо не бе убедителен срещу Пирин.

Другата дилема е дали Прохазка ще продължи да се изявява като десен бек или ще мине в атака, а отбраната ще бъде подсилена от Сашо Александров, който се възстанови от травма. Вратарят Боян Йоргачевич пък за пореден път ще бъде на инжекции, за да може да бъде на мястото си в събота на "Овча купел".

Джереми Де Ноойер и Георги Костадинов ще пропуснат най-старото столично дерби. Те се възстановяват от контузии и ще са на разположение на старши треньорът Стойчо Стоев за двубоите след паузата за национални отбори.

"Ще бъде един сериозен мач, Славия вървят добре, имат си своите апетити за класиране в европейски турнири. Надявам се времето и теренът да позволят да се получи добър двубой. Определено новият треньор промени някои неща, внедрил е новости. Славия се опитва да играе добър футбол. Сега, освен директния стил, се опитва и да комбинира повече, което е заслуга на техния треньор. Нашите играчи са запознати с тези промени", заяви Стойчо Стоев.



ПРОГНОЗА: СЛАВИЯ - ЛЕВСКИ 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Славия:

09 февруари Астана - Славия 3:0 (Приятелска среща)
21 февруари Славия - Черно море 0:0 (А група)
28 февруари Славия - Берое 0:0 (А група)
03 март Ботев Пловдив - Славия 0:1 (А група)
05 март Лудогоре - Славия 3:1 (А група)

Левски:

21 февруари Лудогорец - Левски 2:1 (А група)
27 февруари Черно море - Левски 0:2 (А група)
02 март Левски - Монтана 0:0 (А група)
05 март Локомотив Пловдив - Левски 1:1 (А група)
13 март Левски - Пирин 3:1 (А група)


Досегашни срещи: (само за А група)

Славия - Левски

135 срещи
24 победи за Славия
44 равенства
67 победи за Левски
Голова Разлика: 232:137 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
337