Левски ще запише труден успех срещу Пирин


FUTBOL-TV

Левски ще запише труден успех срещу Пирин

Левски - Пирин
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 13.03.2016г.
Час: 16:15
Съдия: Боян Славков


Левски приема Пирин Благоевград на стадион "Георги Аспарухов" в среща от 25-ия кръг на "А" група. "Сините" загубиха доста точки в последните мачове и сега само победа ще остави живи шансовете им за титлата. На "Герена" продължават да се надяват, че от БФС ще им върнат точки, които им бяха отнети след изваждането на Литекс от родния елит. Ако това стане, "сините" ще се доближат до лидера Лудогорец, който се е устремил към поредно първо място в шампионата. Прогнозата на Futbol-tv е за знак 1.

Футболистът на Левски Сашо Александров ще пропусне предстоящия двубой на тима срещу Пирин заради контузия. Под въпрос до последно ще бъдат Радослав Цонев и Мехди Бурабия. Проблемите на Александров ще накарат Стойчо Стоев за пореден път да промени позицията на Роман Прохазка, който ще бъде върнат в отбрана.

"През седмицата изпробвах различни схеми на игра. Възможно е да излезем срещу Пирин с двама нападатели. След мача с Лудогорец се създаде сериозно напрежение, което взе връх в главите на футболистите. Надявам се с течение на мачовете да започнат да играят по-спокойно и да демонстрират истинските си възможности. В България искаме да вземем футболисти през януари и след един месец да бъдат във вихъра си", добави треньорът на "сините" Стойчо Стоев.

В лагера на "орлетата" има доста проблеми преди мача. Янко Сандански, Александър Дюлгеров и Румен Сандев са наказани и пропускат двубоя срещу Левски, като това ще накара треньора на тима Наджи Шенсой да направи няколко промени. Бившият играч на ЦСКА Маркиньос, който пропусна голяма част от предсезонната подготовка на Пирин, все още не е готов да играе 90 минути.

Дълго ще отсъства и друг много важен за Пирин футболист - Александър Башлиев, чиято контузия, по думите на Шенсой, е медицински комплицирана и ще трябва голямо търпение, за да се излекува и върне отново в игра. Сега се разчита на Костадин Дяков, който обикновено играе като опорен халф, да го замества на десния фланг. Като проблемно старши треньорът оцени състоянието на тарана Мартин Тошев.

"Левски, както и Пирин, също е отбор, който не е спечелил планираните точки в изиграните тази пролет мачове. Нашата надежда и мотивация сега се базира и на четирите точки, които сме спечелили срещу Левски в това първенство. Аз също като треньор имам добрата традиция да не губя от този отбор", заяви Шенсой.



ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ПИРИН 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

11 февруари Левски - Спартак Миява 3:0 (Приятелска среща)
21 февруари Лудогорец - Левски 2:1 (А група)
27 февруари Черно море - Левски 0:2 (А група)
02 март Левски - Монтана 0:0 (А група)
05 март Локомотив Пловдив - Левски 1:1 (А група)

Пирин:

07 февруари Пирин - Сабуртало 1:2 (Приятелска среща)
10 февруари Пирин - Окжетпес 0:0 (Приятелска среща)
20 февруари Берое - Пирин 3:1 (А група)
28 февруари Пирин - Ботев Пловдив 2:2 (А група)
05 март Пирин - Лудогорец 1:3 (А група)


Досегашни срещи: (само за А група)

Левски - Пирин

48 срещи
30 победи за Левски
10 равенства
8 победи за Пирин
Голова Разлика: 90:32 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210