Левски ще победи Черно море във Варна


FUTBOL-TV

Левски ще победи Черно море във Варна

Черно море - Левски
Стадион: "Тича", Варна
Дата: 27.02.2016г.
Час: 13:00
Съдия: Станислав Тодоров


Черно море приема Левски на стадион "Тича" в среща от 22-ия кръг на "А" група. "Сините" стартираха полусезона със загуба от Лудогорец и оттук нататък всяка една грешна стъпка може да е фатална в желанието за титлата. "Моряците" от своя страна гонят място, даващо право на участие в турнира Лига Европа. Прогнозата на Futbol-tv е за знак - 2.

Камерунският нападател Джъстин Менголо пропусна тренировките на Левски през седмицата и няма да бъде на разположение за гостуването на Черно море. Менголо страда от мускулна травма, която получи при дебюта си за "сините" в неделя срещу шампиона Лудогорец в Разград.

Към състава след ангажимент с юношеския национален отбор се завърнаха Божидар Краев и Галин Ташев, като младоците направиха възстановяване с бегови упражнения. Очакванията са и двамата да стартират като титуляри.

Румънският защитник Сърджан Лукин е под въпрос за двубоя. Той си навлече гнева на спортно-техническия щаб на Левски, като причината за това е, че е с наднормено тегло. Румънецът не е в нужната форма, макар да се присъедини към отбора почти от самото начало на подготовката. Стойчо Стоев е сметнал, че Лукин има тегло над нормата и затова през седмицата бранителят бе впрегнат да тренира допълнително, за да свали излишното. С него индивидуално работи Роко Перота, който се стреми да го вкара в нужното състояние. Румънецът е считан за един от големите удари в селекцията на "сините". Той има мачове за всички румънски грандове, а освен това игра повече от успешно в Ботев Пловдив, когато треньор на тима бе Станимир Стоилов.

Лукин, заедно с другото ново попълнение Александър Александров, са гласени за твърди титуляри поне до края на сезона. Ако формата на румънеца обаче не се подобри бързо, то той може да бъде поне на първо време изместен от австриеца Максимилиан Карнер. Джереми Де Ноойер попадна в групата на Левски за предстоящия мач с Черно море. В списъка на Стойчо Стоев е и нигерийският нападател Бабатунде Адениджи.

Централният защитник на Черно море Борислав Стойчев почти сигурно ще излезе титуляр срещу бившия си тим Левски в събота. В тима на "моряците" имат доста кадрови проблеми точно с централните защитници, което ще се окаже решаващо при избора на Никола Спасов. Наставникът разполага с едва двама напълно здрави  централни защитници в лицето на Пламен Николов и Борислав Стойчев.

В дните преди мача тренировки с отбора възобнови Мамуту Кулибали, който до скоро не тренира заради болки в областта на дясното коляно. По индивидуална програма се готви Траян Траянов, а на Стефан Станчев няма да може да се разчита до края на сезона. Вече са свалени конците от операцията на коляното му и стартира вторият етап от неговото възстановяване.

Централният нападател Бакари се включи наравно със съотборниците си в тренировките и по всичко изглежда, че той ще намери място в групата за мача с Левски.



ПРОГНОЗА: ЧЕРНО МОРЕ - ЛЕВСКИ 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Черно море:

30 януари Черно море - Поморие 0:1 (Приятелска среща)
06 февруари Черно море - Дунав 2:1 (Приятелска среща)
09 февруари Черно море - Балкан Ботевград 1:0 (Приятелска среща)
10 февруари Черно море - Добруджа 3:0 (Приятелска среща)
21 февруари Славия - Черно море 0:0 (А група)

Левски:

03 февруари Левски - Виторул Костанца 0:0 (Приятелска среща)
06 февруари Левски - Збройовка Бърно 1:0 (Приятелска среща)
09 февруари Левски - Домжале 1:1 (Приятелска среща)
11 февруари Левски - Спартак Миява 3:0 (Приятелска среща)
21 февруари Лудогорец - Левски 2:1 (А група)


Досегашни срещи: (само за А група)

Черно море - Левски

107 срещи
16 победи за Черно море
28 равенства
63 победи за Левски
Голова Разлика: 204:88 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
251