Лудогорец и Левски няма да се победят


FUTBOL-TV

Лудогорец и Левски няма да се победят

Лудогорец - Левски
Стадион: "Лудогорец Арена", Разград
Дата: 21.02.2016г.
Час: 15:30
Съдия: Никола Попов


Лудогорец приема Левски на стадиона в Разград в дербито на 21-ия кръг от родната "А" група. Двата тима са считани за единствените претенденти за титлата, тъй като отборът на Литекс също бе изваден от родния елит и така, подобно на ЦСКА и Локо София - също няма да е пречка пред "орлите" и "сините" за спечелването на шампионата. Прогнозата на Futbol-tv за предстоящия мач е за знак - Х.

Контузен в състава на Лудогорец продължава да бъде Вирджил Мисиджан. Той ще се завърне в Разград през следващата седмица. 22-годишният футболист пропусна цялата зимна подготовка на тима в Турция, тъй като все още се възстановява от травмата, получена срещу Локо ГО (1:4) в "Б" група през октомври.

Десният бек Лудогорец Йордан Минев пропусна голяма част от контролите на "орлите" в предсезонната подготовка. 35-годишният футболист продължава да има болки в коляното на десния крак, заради което тренира на облекчен режим в последните дни. Той получи контузията в началните минути на първия спаринг за годината срещу Фортуна Дюселдорф (3:1). Това наложи националът да отстъпи мястото си на почивката на Витиня. Според лекарския щаб Минев ще бъде готов за игра за мача с Левски.

Трайно контузени в Лудогорец е и Сисинъо. Той скъса мускул в областта на адуктора и се подложи на операция. Очаква се интервенцията да го извади от терена до края на сезона.

"Първият мач от полусезона е важен, разбира се. Ние ще му отдадем значимото като дерби. Ще го изиграем на едно прилично ниво. Ще е добре за отбора, който спечели този мач. Но резултатът не решава първенството. Да, както всички треньори в България следим конкуренцията. Няма нищо скрито между нас. Познаваме се добре. Гледах мачовете на Левски в Турция. Наясно съм с формата и възможностите им", заяви Георги Дерменджиев.

Нападателят Бабатунде Адениджи проведе извънредни и интензивни занимания с кондиционните треньори в Левски - Роко Перота и Ясен Екимов. Нигериецът Адениджи, който пристигна в София във вторник вечер и стана седмият нов играч в Левски, направи първата си тренировка в сряда, но взе участие само в първите минути на физическо натоварване. Адениджи не е в перфектна форма и най-вероятно няма да играе в неделя срещу Лудогорец.

Дебют за Левски със сигурност ще направи друго ново попълнение - Венцислав Христов. В продължение на няколко месеца "сините" търсеха нов нападател и в крайна сметка малко изненадващо подписаха с бившия играч на Берое. Христов не един път и два пъти е показвал пристрастията си към вечния съперник - ЦСКА и това определено не се понрави много на феновете на Левски. Все пак ултрасите са готови да му дадат шанс, като всички погледи са насочени към Христов и очакванията към него са доста сериозни.


ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Лудогорец:

03 февруари Лудогорец - Збройовка Бърно 0:0 (Приятелска среща)
06 февруари Лудогорец - Слован Братислава 0:0 (Приятелска среща)
07 февруари Лудогорец - БАТЕ Борисов 3:0 (Приятелска среща)
13 февруари Лудогорец - Етър 2:0 (Приятелска среща)
13 февруари Лудогорец - Добруджа 2:0 (Приятелска среща)

Левски:

29 януари Левски - Поли Тимишоара 2:1 (Приятелска среща)
03 февруари Левски - Виторул Костанца 0:0 (Приятелска среща)
06 февруари Левски - Збройовка Бърно 1:0 (Приятелска среща)
09 февруари Левски - Домжале 1:1 (Приятелска среща)
11 февруари Левски - Спартак Миява 3:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи: (само за А група)

Лудогорец - Левски

12 срещи
8 победи за Лудогорец
1 равенство
3 победи за Левски
Голова Разлика: 18:10 за Лудогорец

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
234