Гледате ли порно?


Н. Гавазов

Гледате ли порно?

Гледате ли порно? Онези филмчета, от които човек няма какво да научи, но все пак понякога си пуска, за да се залъже, че е задоволил някои свои потребности. Знам, много от вас ще кажат, че никога не са натискали копчето на телевизора за кодираната програма или не са си пускали клип с пъшкащи хора в интернет. Психологията обаче е категорична, че воайорството е вградено в нас, така че нека не се лъжем.

Разбира се, някои би твърдял, че гледа само качествено порно, макар че порното си е порно и единственото качествено нещо е на какъв телевизор го гледаш - сюжетът е много по-елементарен от този на турските и индийските сериали, а играта на "артистите" е сведена до няколко реплики и строго определени движения.

Абе, пийпъл, хайде да не се лъжем. Не е лошо понякога човек да си пусне от онези филми, които някога бяха забранени за простолюдието и разрешени за червените вождове. Лошото е, когато човек им повярва и реши да изпробва нещо от сюжета. А още по-лошо е, ако бъде загубено чувство за реалност и започне всеки ден да си пуска от тези филмчета. Как се казва заболяването ли? Не знам, може би това трябва да каже психологията или медицината. Но е факт, че има и такива хора, за които порното се е превърнало в начин на живот. Удобен заместител. Така де, какво по-лесно от това да се изтегнеш на дивана с чаша в ръка и да натиснеш копчето...

Както си говорим за порно, нека да обърна внимание и на един много специален вид от тази индустрия, а именно българското порно. Няма такова нещо? Има, има, как да няма?! Какво според вас е българският футбол? Спорт, който радва милиони хора по нашите земи? Който възпитава децата ни? Прави ги по-здрави? Събира приятели по стадионите? Дрън-дрън.

Всеки, който има някаква базова интелигентност, тоест може да пази равновесие и да си вдига гащите, разбира, че въпросите са риторични, защото в нашия футбол има нещо много гнило и че тези, които го управляват са обикновена банда некадърници. Или съучастници в гигантско престъпление по успешно унищожаване на най-популярния спорт по нашите земи.

Ако някой не е разбрал, вчера изхвърлиха Литекс от А група. Т. е. клубът с единствената продуктивна школа в страната. Дали футболът ще изчезне от Ловеч, това ще разберем след месеци, но със сигурност нещата не са добри. През лятото други два емблематични клуба бяха изхвърлени от елита, а единият и затрит, - единият за дълг от 1 милион, а другият за 30 пъти в повече. В същото време постоянно ставаме свидетели на компромиси с други отбори - като се започне от това как се затварят очите за укриване на данъци, премине се през неясния произход на парите в някои клубове и се стигне до уговарянето на резултатите в мачовете.

Българският шампионат е сред тройката най-корумпирани в Европа, но няма заловен нито един престъпник!

В Левски някой налива пари, но никой не знае кой!

Никой не може да каже и колко отбора ще има в А група през пролетта, след като Кирил Домусчиев заплаши да извади Лудогорец от турнира.

Как така заради липса на зала пропадна тегленето на жребия за полуфиналните двойки в Купата?

Ако ДК е толкова принципна, защо Левски е в състава на А група, след като от този клуб три пъти нарушиха член 37 на Правилника и съгласно точка 7, буква д, отборът трябва да бъде изваден от участие в турнира?

Впрочем, каква А група, какъв елит, какъв футбол! Националите ни 15 години не са се класирали за голямо първенство, отборите ни приключват кампаниите си в Европа през юли, а по стадионите ни ходят по-малко хора, отколкото в Албания.

И пак ще се обърна към хората с някаква базова интелигентност - мислите ли, че има футбол по нашите географски ширини? Можете ли да намерите по-смешно и мизерно първенство от нашето? Как да закараш на стадиона онези млади хора, чиито мозъци все още не са увредени от алкохол, дрога и чалга?

Учените казват, че лудостта обикновено е добре облечена и прикрита зад добри обноски и обществено положение. Нямате ли тогава чувството, че футболът се управлява от хора, които са заменили играта си с камиончетата с правене не евтино порно?

 

  Сподели
336