Литекс ще измъкне точка от Герена


FUTBOL-TV

Литекс ще измъкне точка от Герена

Левски - Литекс
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 12.12.2015г.
Час: 16:30
Съдия: Георги Йорданов


Левски приема Литекс на своя стадион "Георги Аспарухов" в среща от 20-ия кръг на "А" група. Само преди броени дни двата тима се изправиха един срещу друг в мач за Купата на България, като след нулево равенство в редовното време, "оранжевите" успяха да нанижат цели три гола в продълженията и така не се стигна до дузпи, а тимът на Люпко Петрович продължи напред в турнира за сметка на "сините". Прогнозата на Futbol-tv е отново за знак - Х.

В групата на Левски попаднаха юношите Атанас Кабов и Георги Янев. Не е изключено Стойчо Стоев да потърси изненадата именно с един от двамата в стартовия си състав. Извън сметките на треньорския щаб е Божидар Краев, който страда от контузия.

Под въпрос за мача е Веселин Минев. Близнакът също има лека травма, но попадна в групата за този двубой и ако няма проблеми със сигурност ще бъде сред титулярите. Със сигурност срещата с "оранжевите“ ще пропуснат наказаните Живко Миланов и Джереми Де Ноойер, които получиха жълти картони в Ловеч.

Левски се размина със сериозна санкция след ексцесиите на мача с Литекс за Купата на България. "Сините" бяха наказани с глоба от 7000 лева. Очакванията бяха столичани да посрещнат ловчанлии в мача за първенство без публика, но в крайна сметка Дисциплинарната комисия към БФС взе друго решение. Все пак на "Герена" не се очаква да има повече от 3-4 000 души.

В състава на Литекс няма проблеми с контузени играчи, като срещата пропуска единствено Елтън Дос Рейс, поради наказание. Съставът на "оранжевите" ще стане ясен едва в минутите преди мача, тъй като наставникът Люпко Петрович е известен с това, че обича да готви изненади към съперника.



ПРОГНОЗА:



Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

22 ноември Пирин - Левски 1:0 (А група)
29 ноември Левски - Славия 2:0 (А група)
02 декември Берое - Левски 1:0 (А група)
05 декември Ботев Пловдив - Левски 0:0 (А група)
08 декември Литекс - Левски 3:0 сл. прод. (Купа на България)

Литекс:

21 ноември Берое - Литекс 3:3 (А група)
28 ноември Литекс - Ботев Пловдив 4:2 (А група)
01 декември Черно море - Литекс 1:1 (А група)
05 декември Литекс - Лудогорец 1:1 (А група)
08 декември Литекс - Левски 3:0 сл. прод. (Купа на България)


Досегашни срещи:

Левски - Литекс

47 срещи
20 победи за Левски
15 равенства
12 победи за Литекс
Голова Разлика: 71:55 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
293