Ботев и Левски няма да се победят


FUTBOL-TV

Ботев и Левски няма да се победят

Ботев Пловдив - Левски
Стадион: "Футболен комплекс Ботев 1912", Пловдив
Дата: 05.12.2015г.
Час: 14:00
Съдия: Мартин Стоименов


Ботев приема Левски в Пловдив в среща от кръга на "А" група. Двубоят бе предходен от един вандалски акт, от който пострада фен магазинът на "канарчетата". Полицията все още разследва случая, но според феновете на "жълто-черните" в цялата работа пръст имат ултраси на Левски, както и такива на градския съперник - Локомотив. Иначе предстоящият двубой се очертава доста интересен, като и двата имат реални шансове за победа. Все пак, прогнозата на Futbol-tv е за знак - Х.

Напрежението е в тима от "Герена", тъй като в рамките на три кръга играчите на Стойчо Стоев допуснаха две загуби и пропиляха комфортния си аванс пред Лудогорец на върха. В момента и двата тима имат по 34 точки, а шампионите гостуват по-късно през деня на Литекс.

В щаба на "сините" за пореден път има доста кадрови проблеми. Стойчо Стоев е принуден да разчита на нападателя Линел Китимбала, който още няма гол за Левски. Другите му опции са Денис Махмудов и Илия Димитров. При избора на състава Стоев ще трябва да се съобразява и с предстоящия във вторник 1/8-финал за Купата на България с Литекс в Ловеч. Треньорът на "сините" обаче не може да си позволи да разчита на най-добрите си футболисти само в една от тези срещи. Левски се е прицелил в първото място, но и турнирът за Купата също е сред приоритетите на Левски.

В щаба на пловдивчани имат проблеми в отбраната, като новият треньор Николай Костов няма да може да разчита на Даниел Златков и Лазар Марин. Играчите на Ботев имат и допълнителна мотивация да се представят добре, тъй като на мача ще присъстват редица чуждестранни мениджъри. Интерес има към четирима от футболистите на Костов, а за един - Грегъри Нелсън, вече има и конкретна оферта от Турция. Именно от бившия играч на ЦСКА се очаква да създава най-много проблеми пред вратата на "сините".


ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛЕВСКИ 0:0


Последни 5 изиграни срещи:

Ботев Пловдив:

30 октомври Славия - Ботев Пловдив 2:0 (А група)
08 ноември Ботев Пловдив - Берое 1:3 (А група)
22 ноември Черно море - Ботев Пловдив 1:2 (А група)
28 ноември Литекс - Ботев Пловдив 4:2 (А група)
02 декември Ботев Пловдив - Лудогорец 0:1 (А група)

Левски:

02 ноември Монтана - Левски 0:2 (А група)
08 ноември Левски - Локомотив Пловдив 1:0 (А група)
22 ноември Пирин - Левски 1:0 (А група)
29 ноември Левски - Славия 2:0 (А група)
02 декември Берое - Левски 1:0 (А група)


Досегашни срещи:

Ботев Пловдив - Левски

123 срещи
36 победи за Ботев Пловдив
19 равенства
68 победи за Левски
Голова Разлика: 226:140 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
311