Левски ще вземе най-старото столично дерби


FUTBOL-TV

Левски ще вземе най-старото столично дерби

Левски - Славия
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 29.11.2015г.
Час: 17:45
Съдия: Никола Попов


Левски приема Славия на стадион "Георги Аспарухов" в среща от 17-ия кръг на "А" група. "Сините" допуснаха загуба с 0:1 при визитата си на последния в класирането тим на Пирин. Това позволи на Лудогорец да се изравнят по точки с тима на Стойчо Стоев (Левски обаче все още не са изиграли мача си за този кръг). Славия от своя страна се намира на място, в което феновете са свикнали да го виждат през последните години - в средата на таблицата. "Белите" са шести - място, което им подхожда с оглед на колебливите резултати. Като цяло мачовете на Славия са трудни за прогнозиране, но Futbol-tv предлага знак - 1 на читателите си.

Георги Костадинов се завръща в състава на Левски, след изтърпяно наказание. Той почти сигурно ще стартира като титуляр. През седмицата на облекчен режим се подготвяше Мики Орачев. Той вероятно няма да вземе участие в мача, тъй като треньорският щаб ще преценят да не рискуват с неговото здраве. Другата промяна, която вероятно ще направи Стойчо Стоев е свързана с Владимир Гаджев. Националът не бе титуляр срещу Пирин в Благоевград, но това почти сигурно ще се промени за двубоя срещу най-стария столичен тим. Мачът пропуска Максимилиан Карнер, който е наказан.

В състава на Славия - Янис Карабельов продължава да лекува контузия. Очакванията са, че той дълго време ще отсъства от терените. Под въпрос за столичното дерби е Емил Мартинов. Той дълго време лекува травма, в един момент изглеждаше възстановен, но сега отново има проблеми. Така Дяков и Семерджиев остават единствените здрави опорни полузащитници, с които разполагат в треньорския щаб на тима.

Костадин Дяков и Жереми Манзоро вече са възстановени от контузиите си и почти сигурно ще са титуляри срещу "сините". Има малка вероятност опитният Георги Петков да застане на вратата на Славия за гостуването срещу Левски след седмица. В последните мачове титулярен вратар на "белите" беше Марио Кирев. Петков вероятно ще сложи край на кариерата си по време на зимната пауза и оставащите срещи ще бъдат последни за него.



ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - СЛАВИЯ 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

23 октомври Левски - Черно море 1:0 (А група)
28 октомври Несебър - Левски 1:3 (Купа на България)
02 ноември Монтана - Левски 0:2 (А група)
08 ноември Левски - Локомотив Пловдив 1:0 (А група)
22 ноември Пирин - Левски 1:0 (А група)

Славия:

17 октомври Черно море - Славия 1:0 (А група)
26 октомври Берое - Славия 1:2 (А група)
30 октомври Славия - Ботев Пловдив 2:0 (А група)
06 ноември Литекс - Славия 4:0 (А група)
21 ноември Славия - Лудогорец 0:1 (А група)


Досегашни срещи:

Левски - Славия

134 срещи
66 победи за Левски
44 равенства
24 победи за Славия
Голова Разлика: 230:137 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
262