Пирин ще измъкне точка от Левски


FUTBOL-TV

Пирин ще измъкне точка от Левски

Пирин - Левски
Стадион: "Христо Ботев", Благоевград
Дата: 22.11.2015г.
Час: 16:30
Съдия: Драгомир Драганов


Пирин Благоевград приема Левски на своя стадион "Христо Ботев" в среща от 16-ия кръг на "А" група. Този двубой противопоставя последния в класирането срещу лидера и всичко това дава предимство на "сините". "Орлетата" се намират в доста слаба форма и играят ролята на "боксова круша" в "А" група. Все пак, трябва да се отбележи, че благоевградчани стигнаха до две равенства в последните си мачове, като не е изключено и тук да се стигне до някаква изненада. Прогнозата на Futbol-tv към читателите си е именно да се пробва знак Х, тъй като и без това коефициентите за 2-ка не са особено големи.

Старши треньорът на Левски Стойчо Стоев като цяло няма въпросителни около стартовия състав за мача с Пирин. "Сините“ имат доста проблеми, което ограничава значително треньорския щаб. Очаква се на вратата да бъде Боян Йоргачевич, а в защита да играе обичайното каре – Миланов, Карнер, Белаид и Минев. В полузащитата опциите са сведени до минимум. Тримата в средата ще са Бедоя, Де Ноойер и Ради Цонев. По фланговете ще действат Божидар Краев и Роман Прохазка, а на върха на атаката Диаби изглежда без алтернатива, след скандала с Наско Курдов. Резерва на тарана е младият Илия Димитров, който не е изключено да се появи в игра в заключителните минути на мача.

Владимир Гаджев и Линел Китамбала направиха първа тренировка с топка през седмицата. Двамата се възстановяват от мускулни травми и почти сигурно няма да се появят в игра. Мики Орачев също е с травма и няма да вземе участие.

Наставникът на Пирин Наджи Шенсой потвърди, че в отбора няма нито контузени, нито наказани футболисти. С лека травма е единствено Тони Костадинов, който обаче най-вероятно ще бъде изправен на крака за неделния мач. В строя вече са и капитанът Юлиян Попев, както и Тони Тасев. Наставникът каза, че младежкият национал ще бъде в групата за мача, но тъй като му липсва игрова практика, ще се преценява спрямо ситуацията дали ще играе.

"Няма никакво значение, че играят първият и последният. За нас мачът с Левски е от много голямо значение и мисля, че, дори "сините“ да загубят точки в Благоевград, има къде да наваксат. За нас обаче това не е така и евентуални точки срещу Левски са ни нужни като хляб. Мисля, че имаме и сили, и възможности да спечелим този мач", каза треньорът на Пирин.



ПРОГНОЗА: ПИРИН - ЛЕВСКИ 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Пирин:

03 октомври Славия - Пирин 0:0 (А група)
19 октомври Пирин - Берое 0:1 (А група)
23 октомври Ботев Пловдив - Пирин 1:0 (А група)
30 октомври Пирин - Литекс 1:1 (А група)
07 ноември Лудогорец - Пирин 0:0 (А група)

Левски:

18 октомври Левски - Лудогорец 1:1 (А група)
23 октомври Левски - Черно море 1:0 (А група)
28 октомври Несебър - Левски 1:3 (Купа на България)
02 ноември Монтана - Левски 0:2 (А група)
08 ноември Левски - Локомотив Пловдив 1:0 (А група)


Досегашни срещи:

Пирин - Левски

12 срещи
0 победи за Пирин
3 равенства
9 победи за Левски
Голова Разлика: 31:7 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
185