Левски ще вземе дербито с Лудогорец


FUTBOL-TV

Левски ще вземе дербито с Лудогорец

Левски - Лудогорец
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 18.10.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Ивайло Стоянов


Левски приема Лудогорец в дербито на кръга в "А" група. "Сините" изместиха разградчани от първото място и сега ще дадат всичко от себе си, за да продължат с добрите изяви в последно време. При шампионите има нещо като миникриза, която ще почти сигурно ще окаже влияние върху този двубой. Заговори се дори за нова треньорска смяна при евентуален провал на "Герена". Прогнозата на Futbol-tv е за знак 1.

Аут за този мач е Деян Иванов. Младата надежда на Левски се контузи в мача с шведския Юргорден, двубой посветен на 50 години от първия евро мач на "сините". Младокът претърпя операция и ще се възстановява известно време. Това принуди спортното ръководство на тима да реагира и последва привличането на Данчо Милиев, който има сериозен опит на "Герена“. Защитникът тренира от началото на седмицата с отбора, но не е играл от края на миналия сезон, когато се подвизаваше в македонското първенство. Почти сигурно той ще стартира като титуляр.

Георги Костадинов вече тренира пълноценно с топка. Той вече е близо до пълното си възстановяване и най-вероятно ще е готов за неделния мач с Лудогорец. Халфът се завърна с проблеми от националния отбор, за който не можа да дебютира. Костадинов тренира на облекчен режим в последните дни, за да се възстанови преди сблъсъка с Лудогорец. На разположение на Стойчо Стоев са и младежките национали Радослав Цонев и Мики Орачев, които играха срещу Дания.

Поне една изненада в състава ще има треньорът на Лудогорец Едуард Ераносян за двубоя с Левски. По традиция пловдивчанинът никога не повтаря една единадесеторка в два поредни мача, което означава, че ще има промени в състава в сравнение с двубоя срещу Черно море.

Едо има доста дилеми, като част от тях са чисто административни. Треньорът трябва да вземе решение кои от футболистите с паспорт извън ЕС няма да попаднат в групата. Второто решение е свързано с футболиста до 21 години, който трябва да започне титуляр. От началото на сезона Ераносян разчита на двама такива футболисти – Александър Василев и Венцислав Керчев. Нищо чудно обаче тук да се крие изненадата и Ераносян да пусне срещу Левски пълен дебютант в тази възраст.

В Лудогорец трябва да решат кой да е вратар. Милан Борян пази в последните мачове, но Владислав Стоянов вече е възстановен от контузията и е на линия. Със сигурност двамата ще са в групата, но кой да застане под рамката ще е доста тежко решение.



ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЛУДОГОРЕЦ 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

20 септември Левски - Берое 2:0 (А група)
24 септември Поморие - Левски 0:0 - 2:4 след дузпи (Купа на България)
28 септември Левски - Ботев Пловдив 1:0 (А група)
04 октомври Литекс - Левски 1:2 (А група)
10 октомври Левски - Юргорден 2:2 (Приятелска среща)

Лудогорец:

19 септември Лудогорец - Ботев Пловдив 2:1 (А група)
23 септември Локомотив Мездра 1929 - Лудогорец 0:5 (Купа на България)
26 септември Лудогорец - Литекс 1:1 (А група)
03 октомври Лудогорец - Черно море 1:1 (А група)
09 октомври Лудогорец - Астра Гюргево 3:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи: (само за А група)

Левски - Лудогорец

11 срещи
3 победи за Левски
0 равенства
8 победи за Лудогорец
Голова Разлика: 17:9 за Лудогорец

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
360