Локо ще вземе пловдивското дерби


FUTBOL-TV

Локо ще вземе пловдивското дерби

Локомотив Пловдив - Ботев Пловдив
Стадион: "Локомотив", Пловдив
Дата: 17.10.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Станислав Тодоров


Локомотив Пловдив приема градския си съперник Ботев на стадиона в парк "Лаута" в среща от 12-ия кръг на "А" група. Двата отбора направиха слаб старт на сезона и намират място сред последните три отбора в класирането. Въпреки това, всички в града под тепетата прогнозират едно интересно дерби. Прогнозата на Futbol-tv е за знак 1.

В събота "смърфовете" ще имат възможност да изравнят общата статистика. Но и да прекъснат черната си серия с Ботев Пловдив. Преди да стигнат до 1:1 в Коматево в третия кръг на настоящия сезон те бяха в серия от 4 поредни поражения в дербито в "А" група. В момента Локо е в безпрецедентна серия - не е бил съперника си в последните им 9 срещи в елита - от служебното 3:0 през пролетта на 2010 г. Последният успех на терена за "черно-белите" над своя градски съперник е от сезон 2008/09.

Отборът на Локомотив Пловдив се покри от журналистите преди предстоящия мач. Закрити тренировки попречиха на медиите да разберат за евентуални проблеми в тима преди дербито на града. По последни данни липсват контузени играчи, като пълноценни тренировки прави дори защитникът Крум Стоянов, който извади лакът по време на мача срещу Славия на 27 септември. Все пак е малко вероятно той да се появи в игра от първата минута.

Новината от клуба преди този мач е, че бе привлечен Илиян Йорданов. Той обаче вероятно ще остане на пейката, макар да е изявил желание да играе срещу бившия си тим. Със сигурност атаката на тима ще бъде водена от Мартин Камбуров, а феновете на "канарчетата" ще освиркват бурно и Емил Гъргоров. Бадема предпочете Локомотив пред Ботев и това доведе до гнева на бултрасите.

На облекчен режим в "жълто-черния" тим се готви единствено вратарят Валентин Галев, който все още не е напълно възстановен от травмата си. Младежките национали Милен Гамаков и Радослав Терзиев са здрави и се включиха в тренировките на тима преди градското дерби. Към основната група се присъединиха лекувалите травми Йордан Христов, Александър Колев и Божидар Васев, като тримата остават под наблюдението на медицинския щаб, който ще следи изкъсо състоянието им. Нито един от тримата не е с гарантирано титулярно място, тъй като желанието на треньорския щаб е да не се рискува със здравето на играчите.



ПРОГНОЗА: ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Локомотив Пловдив:

20 септември Локомотив Пловдив - Пирин Благоевград 2:1 (А група)
23 септември Оборище - Локомотив Пловдив 0:2 (Купа на България)
27 септември Локомотив Пловдив - Славия 2:0 (А група)
02 октомври Берое - Локомотив Пловдив 2:0 (А група)
10 октомври Локомотив Пловдив - Верея 1:0 (Приятелска среща)

Ботев Пловдив:

19 септември Лудогорец - Ботев Пловдив 2:1 (А група)
23 септември Септември Симитли - Ботев Пловдив 0:4 (Купа на България)
28 септември Левски - Ботев Пловдив 1:0 (А група)
04 октомври Ботев Пловдив - Монтана 1:0 (А група)
10 октомври Оборище - Ботев Пловдив 1:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи: (само за А група)

Локомотив Пловдив - Ботев Пловдив

99 срещи
35 победи за Локомотив Пловдив
28 равенства
36 победи за Ботев Пловдив
Голова Разлика: 121:120 за Локомотив Пловдив

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
273