Левски и Ботев Пловдив няма да се победят


FUTBOL-TV

Левски и Ботев Пловдив няма да се победят

Левски - Ботев Пловдив
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 28.09.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Георги Йорданов


Левски приема Ботев Пловдив на стадион "Георги Аспарухов" в среща от 10-ия кръг на "А" група. "Сините" са доволни от последните си два мача за първенство (победи над Славия и Берое), но настроението им беше развалено в средата на седмицата, когато не успяха да победят втородивизионния ФК Поморие в редовното време. Символичните домакини (мачът се игра в Бургас) дори завършиха двубоя с 9 души, но дори това не помогна на Левски. Все пак при дузпите Боян Йоргачевич показа добрите си вратарски умения и прати отбора на Стойчо Стоев в следващата фаза в турнира за Купата на страната. В същия турнир Ботев Пловдив нямаше проблеми срещу скромния тим на Септември Симитли. Прогнозата за предстоящия мач е за знак Х.

Двама от титулярите в Левски Мигел Бедоя и Живко Миланов са под угрозата да пропуснат мача с Ботев. Те не взеха участие в тренировките преди мача. Двамата не тренираха с основната група, а се подготвяха индивидуално. На испанеца ще бъде направен тест, след който ще се преценява какви са възможностите да играе в този мач. Миланов има малко по-големи шансове да се възстанови за двубоя с "канарчетата". И за двамата ще се решава в часовете преди срещата.

Добрата новина за наставника Стойчо Стоев е, че Джереми де Ноойер и Мики Орачев, които бяха заменени принудително срещу Поморие за Купата в четвъртък, вече тренират на 100%. С основната група вече работи и десният защитник Александър Александров, който претърпя операция след първата среща с "жълто-черните" през юли, когато счупи костица на крака си. Все пак той едва ли ще започне от първата минута, но при добро стечение на обстоятелствата може и да се появи като резерва в последните минути.

Голяма част от специалистите прогнозират, че Курдов няма да започне като титуляр, но предположението на Futbol-tv e, че нападателят ще стартира от първата минута.

"Мисля, че Ботев е по-различен отколкото в началото на сезона. Личи си, че имат нов треньор, не че преди това са били слаби, но сега играят по-офанзивно и приятно. След тренировката ще знам точното състояние на футболистите. Имаме играчи с проблеми. Ние имахме достатъчно време, за да се възстановим. С такава насоченост бяха и тренировките ни в последните дни. Не сме целели нещо друго. Състоянието на Китамбала се подобрява с всяка тренировка, но е нормално след дълга пауза без мачове да не е в най-доброто си състояние. Наясно съм кой ще е нападател, но това ще го видите утре“, заяви Стойчо Стоев.

Вратарски проблем възникна в Ботев Пловдив преди мача с Левски. За това информираха от пловдивския клуб. Валентин Галев пропусна тренировките преди мача. Той страда от мускулна травма, заради която остана извън групата в мача със Септември в Симитли от турнира за купата на България. По време на едно от заниманията, третият вратар на "канарчетата" Мартин Димитров обърна глезен и се прибра в съблекалнята. Шансовете да бъде готов за двубоя със "сините" са нищожни. Така единственият напълно здрав вратар на Ботев в момента е бразилецът Виктор Голас, който с идването си в тима стана титуляр.

В Ботев вече дискутират варианти, кой от юношите ще му бъде резерва, ако Валентин Галев и Мартин Димитров отпаднат. Очаква се лекарският екип на Ботев да направи всичко възможно и да възстанови Валентин Галев за двубоя със "сините".

Останалите футболисти от Ботев, без сериозно контузените Мариян Огнянов и Серкан Юсеин, тренираха на пълни обороти.



ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - БОТЕВ ПЛОВДИВ - 1:1



Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

23 август Локомотив Пловдив - Левски 1:0 (А група)
30 август Левски - Пирин Благоевград 0:0 (А група)
13 септември Славия - Левски 0:1 (А група)
20 септември Левски - Берое 2:0 (А група)
24 септември Поморие - Левски 0:0 - 2:4 след дузпи (Купа на България)

Ботев Пловдив:

29 август Ботев Пловдив - Черно море 2:1 (А група)
05 септември Ботев Пловдив - Локомотив Горна Оряховица 5:0 (Приятелска среща)
12 септември Ботев Пловдив - Литекс 0:2 (А група)
19 септември Лудогорец - Ботев Пловдив 2:1 (А група)
23 септември Септември Симитли - Ботев Пловдив 0:4 (Купа на България)


Досегашни срещи: (само за А група)

Левски - Ботев Пловдив

122 срещи
67 победи за Левски
19 равенства
36 победи за Ботев Пловдив
Голова Разлика: 226:141 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
279