Тотнъм и Сити ще открия новия кръг с равенство в Лондон


FUTBOL-TV

Тотнъм и Сити ще открия новия кръг с равенство в Лондон

В първия сблъсък от поредния кръг в английската Висша лига, Тотнъм и Манчестър Сити се изправят един срещу друг на стадион "Уайт Харт Лейн" от 14:45 часа. "Гражданите" са лидери във временното подреждане, притежавайки актив от 15 точки и 2 пункта преднина пред градския си съперник Манчестър Юнайтед, докато "шпорите" не успяха да извлекат толкова големи позитиви от първите си срещи от новия сезон, поради което се нареждат на 9-та позиция в таблицата с 6 точки по-малко от първото място.

Въпреки по-малкия си точков актив, съставът на Маурисио Почетино значително подобри представянето си в последните няколко кръга. След разочароващата загуба с 1:0 от "червените дяволи" в пилотния кръг от надпреварата, Тотнъм успя да се съвземе, записвайки три поредни равенства, а след това успявайки и напълно да осършенства играта си, доказателство за което са победите, които тима постигна в последните два кръга. На 13 септември "лондончани" взеха трудни три точки при визитата си на Съндърланд, спечелена с 1:0, благодарение на попадението на Райън Мейсън. Седмица по-късно Тотнъм отново постигна успех, отново със същия резултат, но при домакинството си на Кристъл Палас. Но доброто представяне на "шпорите" не приключва до тук. Те зарадваха феновете си и с първа победа в турнира Лига Европа, надигравайки азербайджанския Карабах с 3:1 на собствения си "Уайт Хат Лейн".

Сега логично след ред да обърнем внимание и на другия претендент за трите точки на "Уайт Харт Лейн" този уикенд - Манчестър Сити. Съставът на Мануел Пелегрини бе навлязъл в серия от пет поредни победи от старта на новия сезон във Висшата лига, но миналия уикенд, като че ли отбора отхвърли с лека ръка факта, че Уест Хем победи Арсенал и Ливърпул по-рано и ще иска да стори същото и на "Етихад". Играчите на Славен Билич бяха изключително амбицирани да вземат три точки в този мач с "гражданите", които пък от своя страна отговориха само с едно попадение, но двете аванс, с които "чуковете" се прибраха в съблекалните на полувремето. Относно Шампионска лига, то Манчестър Сити не успя да се противопостави на Ювентус в първия кръг от груповата фаза на турнира и загуби с 2:1 в Манчестър.

Ден преди тази среща, мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино разкри добрата новина, че Бенталеб, Дембеле, Мейсън и Притчърд са близо до завръщането си отново в игра, но пък това няма как да се случи още този уикенд. Кристиан Ериксен, който изигра 90 минути в сряда вечер, след като се завърна от прекарана контузия, може би ще запази титулярното си място и през уикенда. Деле Али се очаква да си партнира с Ерик Дайер в полузащитата на "шпорите".

Мануел Пелегрини има няколко проблеми с контузени футболисти преди предстоящата визита на тима в Лондон. Едно със сигурност е ясно - Вилфред Бони, Елиаким Мангала и Давид Силва със сигурност пропускат двубоя, поради травми. Венсан Компани, който не успя да се включи при загубата от Уест Хем, трябва да се върне отново на терена, като вероятно ще замени Никола Отаменди. Пабло Сабалета не се намира в оптимална физическа кондиция, а Гаел Клиши и Фабиан Делф ще пропуснат, поради травми.

Прогноза: Тотнъм - Манчестър Сити 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
288