Левски ще се справи с Поморие


FUTBOL-TV

Левски ще се справи с Поморие

Поморие - Левски
Стадион: "Лазур", Бургас
Дата: 24.09.2015г.
Час: 18:45
Съдия: Стефан Апостолов


Поморие приема Левски на стадион "Лазур" в Бургас в среща от 1/16-финалите в турнира за Купата на страната. Първоначално двубоят трябваше да се играе на стадиона в Поморие, който не изглежда никак зле за родните стандарти, но БФС обявиха мача като "рисков", което означава, че събитието трябва да се проведе на съоръжение, което може да побере повече зрители и да може да се направят съответните буферни зони между феновете на двата тима. Двата тима иначе са коренно различни, но изненадата е малко вероятна. Прогноза за знак 2.

"Сините" редуват силни със слаби мачове, като последният им определено беше от силните. Левски победи Берое с 2:0 за първенство, като това даде надежди на феновете за едно по-добро представяне. Все още не е ясно дали Стойчо Стоев ще даде шанс на по-млади играчи, които рядко попадат в състава, или ще видим една смесица от опит и младост.

Спортно-техническият щаб на Левски ще умува до последно дали да пусне в игра Георги Костадинов в предстоящия двубой от турнира за Купата на България. Бившият футболист на Лудогорец и Берое, който започна като титуляр тази неделя при домакинския успех над заралии, има четири жълти картона до момента. В случай че получи пети такъв при гостуването на "сините" край морето, един от основните футболисти в селекцията на Левски този сезон ще пропусне следващия шампионатен двубой - тежкото домакинство на Ботев Пловдив идния понеделник.

Точно поради тази причина Стойчо Стоев обмисля варианта, в който като титуляри срещу лидера в "Б" група да започнат завърналият се на "Герена" с гол срещу старозагорци Владимир Гаджев и националът на Кюрасао Джереми де Нойер.

От Поморие са доста недоволни за това, че срещата няма да се играе на техния стадион, макар те да са домакините. "БФС и Левски си позволяват да се отнасят с неуважение към малките клубове и това трябва да се промени. Нашият стадион е лицензиран за професионален футбол, разполага с 2 000 закрити седящи места, осветление, ВИП зона, журналистически кабини, позиции за телевизионно излъчване. Не виждам къде нарушаваме наредбата, ако осигурим достъп на 250 фенове на гостите, а останалите да са фенове на Поморие", заяви спортният мениджър Огнян Ралев. Той си задава въпроса, ако на Левски се наложи да играе в Разград и 10 000 "сини" привърженици искат да го подкрепят, дали и тогава БФС ще премести мача.

Но с това лошите новини за символичните домакини не спират. Поморие ще бъде без своя старши треньор Малин Орачев в домакинството на Левски за Купата на България. Специалистът е наказан по доклад от Дисциплинарната комисия към БФС. Освен това Орачев ще трябва да плати и глоба от 250 лв. Всичко това допълнително накланя везните в полза на гостите.


ПРОГНОЗА: ПОМОРИЕ - ЛЕВСКИ 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Поморие:

15 август Добруджа - Поморие 0:1 (Б Група)
22 август Поморие - Дунав 1:2 (Б Група)
29 август Пирин Разлог - Поморие 0:1 (Б Група)
13 септември Поморие - Верея 4:1 (Б Група)
19 септември Спартак Плевен - Поморие 1:1 (Б Група)

Левски:

15 август Левски - Монтана 2:0 (А група)
23 август Локомотив Пловдив - Левски 1:0 (А група)
30 август Левски - Пирин Благоевград 0:0 (А група)
13 септември Славия - Левски 0:1 (А група)
20 септември Левски - Берое 2:0 (А група)


Досегашни срещи:

Поморие - Левски

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
260