ЦСКА ще отстрани Нефтохимик за Купата


FUTBOL-TV

ЦСКА ще отстрани Нефтохимик за Купата

ЦСКА - Нефтохимик
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 23.09.2015г.
Час: 18:45
Съдия: Боян Славков


ЦСКА приема Нефтохимик в среща от 1/16-финалите в турнира за Купата на страната. "Армейците" стигнаха до тази фаза, след като записаха няколко победи в регионалните мачове, които са задължителни за отбори от В група. Всички в Борисовата градина тайно се надяват, че може да спечелят Купата на страната и да покажат на всички, че мястото им не е във В група, където бяха запратени заради неизплатени задължения. Двубоят е само един и няма реванш, което до голяма степен прави домакините като фаворити. Прогнозата на Futbol-tv е за знак 1, тъй като и съперникът им не се намира в най-добра форма.

Момчил Цветанов, Станислав Маламов и Александър Александров са контузените в лагера на ЦСКА. Това обаче не притеснява старши треньора Христо Янев, който залага две равностойни единадесеторки от началото на сезона. Янев дава равен шанс на всички играчи, като някои започваха като титуляри в турнира за Купата на страната, а други - за първенство.

В регионалните мачове за Купата, в състава на 31-кратните шампиони на страната, по-рядко играеха опитните играчи като Боби Галчев и Александър Бранеков. Сега обаче те двамата ще са твърди титуляри. Янев още има колебания за това кой да стартира като титуляр на вратата, тъй като Стоян Колев пази за тима в последния мач и съдейки от факта, че двамата с Анатоли Господинов се редуват под рамката на ЦСКА. Сега обаче Колев може би отново ще бъде предпочетен, тъй като в мачовете за Купата, "армейците" ще имат нужда от повече "опитни бойци".

Другите двама, които се конкурират за титулярно място са Преслав Йорданов и Костадин Хазуров. Първият почива в последния мач, което означава, че именно той ще започне от 1-вата минута на двубоя.

Нефтохимик стартира лошо сезона в Б група. Всички фенове на "шейховете" очакваха с нетърпение обединението на тима им с този на ФК Бургас. По този начин Нафтата започна без задължения от Б група, но прогнозите на повечето специалисти не се опровергаха и "зелените" не окупираха върха в класирането. Напротив! Нефтохимик редува равенства и загуби и се намира на 13-то място с едва 7 точки.

Старши треньорът на Нефтохимик Атанас Атанасов няма проблеми с контузени играчи, но наставникът не скри притесненията си преди двубоя. "Уважаваме противника. Задължение сме да дадем най-доброто от себе си в този мач", каза Атанасов.


ПРОГНОЗА: ЦСКА - НЕФТОХИМИК 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА:

30 август Ботев Ихтиман - ЦСКА 0:3 (В Група)
06 септември ЦСКА - Велбъжд 6:0 (В Група)
09 септември ЦСКА - Ботев Ихтиман 5:0 (В Група)
13 септември Чико Бяга - ЦСКА 0:2 (В Група)
20 септември ЦСКА - София 2010 8:0 (В Група)

Нефтохимик:

16 август Пирин Разлог - Нефтохимик 3:1 (Б Група)
22 август Нефтохимик - Верея 1:1 (Б Група)
29 август Спартак Плевен - Нефтохимик 3:3 (Б Група)
13 септември Нефтохимик - Лудогорец II 1:2 (Б Група)
19 септември Литекс II - Нефтохимик 1:1 (Б Група)


Досегашни срещи:

ЦСКА - Нефтохимик

28 срещи
17 победи за ЦСКА
7 равенства
4 победи за Нефтохимик
Голова Разлика: 59:28 за ЦСКА

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172