Левски ще се справи с Берое


FUTBOL-TV

Левски ще се справи с Берое

Левски - Берое
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 20.09.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Станислав Тодоров


Левски приема Берое на стадион "Георги Аспарухов" в двубой от 9-ия кръг на "А" група. Двата отбора са доста близо в класирането - като тимът от Стара Загора има с две точки повече. Трябва да се отбележи, че "зелено-белите" са спечелили едва един от последните си пет мача, като останалите четири са завършвали наравно. "Сините" от своя страна също редуват силни и слаби мачове. Играчите на Стойчо Стоев се бяха посъвзели от слабото начало на първенството и след победите над Черно море и Монтана дойде загуба от Локомотив Пловдив и равенство с Пирин ("орлетата" бяха много близо и до спечелване на трите точки). Все пак в последната си среща Левски се наложи над Славия и даде надежда на феновете си, че ще се завърне към победите. Прогнозата на Futbol-tv е за знак 1.

Божидар Краев е под въпрос за мача. Юношата от академията на Христо Стоичков има проблеми с кръста, които по всичко изглежда ще го извадят от двубоя срещу заралии. Играчът на Левски пропусна няколко от тренировките на тима през седмицата и вероятно няма да се рискува с него. За първи път, откакто счупи крак, крайният защитник на Левски Александър Александров поднови тренировки с топка. Той се включи в първата част на едно от заниманията през седмицата, а след това продължи да тренира по индивидуална програма. Бранителят не е играл от мача срещу Ботев Пловдив в първия кръг от сезона, когато счупи костица в стъпалото. Вероятно обаче той също няма да попадне в групата за мача.

Радослав Цонев обаче може да започне за първи път от началото на сезона като титуляр срещу Берое в неделя. Близнакът взе участие в почти всички срещи, но за малко минути. Често той влизаше в края на мачовете, но сега ситуацията е по-различна. Липсата на Божидар Краев е причината Стойчо Стоев да е задължен да избира един млад футболист, който трябва да играе по правилника на БФС. Друг вариант е защитникът Деян Иванов /също с проблеми/. Малко е вероятно треньорът да се довери на Владислав Мисяк, който се включва рядко от началото на сезона.

Борислав Цонев е тежко контузен и се възстановява, а Мики Орачев е наказан за срещата с Берое, което ограничава опциите пред треньора на "сините“. Ако Стоев се спре на Радослав Цонев, той ще играе на фланга. Очакванията са по другото крило отново да действа Роман Прохазка, а в центъра на атаката да бъдат Диаби и Бедоя, който ще напада от по-задна позиция.

Броени дни преди срещата от Берое се похвалиха, че картотекирали Исмаил Иса и новото попълнение ще бъде на разположение на старши треньора Петър Хубчев за предстоящото гостуване на Левски. 26-годишният футболист подписа с Берое в началото на седмицата и почти веднага се включи в тренировъчния процес на отбора. Така той може да направи своя дебют за "зелените“ на стадион "Георги Аспарухов“ срещу бившия си отбор, но има и вариант да бъде оставен на резервната скамейка и да се появи в игра през втората част. От щаба на тима разкриха, че всичко зависи от това в каква форма се намира нападателят. Иначе Исмаил Иса ще играе с номер 10 за Берое.

Иначе Салим Керкар ще пропусне двубоя. Той продължава да се възстановява след операцията на коляното, която претърпя в средата на юни. 28-годишният футболист постепенно увеличава натоварванията в своите възстановителни процедури, но още не е готов за игра. Играчът на Берое най-вероятно ще се завърне в Стара Загора през октомври, а ако всичко върви по план, той ще бъде на разположение на старши треньора Петър Хубчев за началото на зимната подготовка на отбора. Керкар получи контузия в коляното по време на последния мач на миналия сезон срещу Лудогорец в Разград. Той бе контузен след грубо влизане на Христо Златински още в самото начало на срещата.


ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - БЕРОЕ 3:1



Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

08 август Черно море - Левски 0:1 (А група)
15 август Левски - Монтана 2:0 (А група)
23 август Локомотив Пловдив - Левски 1:0 (А група)
30 август Левски - Пирин Благоевград 0:0 (А група)
13 септември Славия - Левски 0:1 (А група)

Берое:

17 август Берое - Черно море 1:1 (А група)
22 август Берое - Ботев Пловдив 0:0 (А група)
29 август Литекс - Берое 0:1 (А група)
05 септември Берое - Спартак Плевен 0:3 (Приятелска среща)
12 септември Берое - Лудогорец 0:0 (А група)


Досегашни срещи: (само за А група)

Левски - Берое

95 срещи
50 победи за Левски
27 равенства
18 победи за Берое
Голова Разлика: 171:96 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
204