Славия ще вземе най-старото столично дерби


FUTBOL-TV

Славия ще вземе най-старото столично дерби

Славия - Левски
Стадион: "Славия", София
Дата: 13.09.2015г.
Час: 16:15
Съдия: Цветан Кръстев


Славия приема Левски на стадиона в квартал "Овча купел" в среща от 8-ия кръг на "А" група. За първи път от доста време насам "белите" са в по-добра позиция преди мача между двата тима. Славия се намира на 3-то място в класирането, докато "сините" са 5-ти. Въпреки, че са домакините, играчите на Иван Колев вероятно за пореден път ще заложат на схемата, която им носи успех, като ще се залага на контраатаки. Подобен стил на игра е доста труден за "сините" и всичко това дава една доста рядка прогноза за този мач - 1.

При успех в неделя, тази формация на белите завинаги ще остане в историята. Причината е, че ще запише четвърта поредна победа над Левски – нещо, което нито едно поколение преди това не е успявало да направи.

Иначе добрата новина в щаба на най-стария столичен тим е, че Костадин Дяков и Георги Петков ще се завърнат в състава за двубоя с Левски. Халфът и вратарят тренираха през седмицата на пълни обороти със своите съотборници и треньорското ръководство ще може да разчита на тях в неделя. Дяков имаше контузия в крака, докато Петков страдаше от проблеми в лакътя. Полузащитникът Емил Мартинов и вратарят Марио Кирев заместваха опитните си съотборници в първия състав на столичани в мачовете от последните няколко седмици, но сега по всичко личи, че ще седнат на пейката.

Наказан заради получените пет жълти картона е защитникът на "белите" Диего Фераресо, който със сигурност пропуска домакинството срещу Левски. Най-сериозният коз в състава на Славия се казва Антон Карачанаков. Доскорошният любимец на публиката на ЦСКА знае какво е чувството да се разпишеш срещу Левски и със сигурност той ще бъде мотивиран да го направи още един път.

В отбора на Левски не е изключено да има доста промени. Към тренировъчния процес през седмицата се включи Джереми де Ноойер, който има шансове 50:50 да стартира като титуляр. Националът на Кюрасао пък се подготвяше на облекчен режим, а няколко обиколки завъртя и лекуващият травма Александър Александров. На последните двама почти сигурно няма да се разчита от първата минута.

Лошата новина е, че младият талант на тима Борислав Цонев е аут от игра в следващите от 6 до 8 месеца. Той скъса връзки на дясното коляно и ще се възстановява дълго време. Добрата новина е, че към състава преминаха двамата бивши национали Влади Гаджев и Живко Миланов. Стойчо Стоев обаче заяви, че няма да разчита на Гаджев за мача със Славия, тъй като той още не е готов за игра.

"Не виждам защо трябва да има притеснение преди мача със Славия. Притеснение е силна дума. Футболистите не бива да се притесняват от това, което се е случило в първите двубои. Ако един футболист или треньор се притеснява, че е загубил един път, два пъти или пет пъти, то той ще загуби още един път, два пъти или пет пъти. Ултиматуми за победи над Славия и Берое? Ултиматум е доста силна дума, не е за сериозен футбол. Ултиматуми може да има в по-малките отбори евентуално да спечелят, за да се спасят от някаква незавидна позиция в класирането. Левски се опитва във всеки мач да излезе, да се раздава и да печели. Левски не може да се бори за оцеляване, въпреки трудностите, които изпитваме", заяви Стойчо Стоев преди предстоящата среща.


ПРОГНОЗА: СЛАВИЯ - ЛЕВСКИ 2:1




Последни 5 изиграни срещи:

Славия:

02 август Славия - Черно море 0:1 (А група)
09 август Славия - Берое 0:0 (А група)
16 август Ботев Пловдив - Славия 0:1 (А група)
23 август Славия - Литекс 0:0 (А група)
28 август Лудогорец - Славия 1:1 (А група)

Левски:

01 август Лудогорец - Левски 2:0 (А група)
08 август Черно море - Левски 0:1 (А група)
15 август Левски - Монтана 2:0 (А група)
23 август Локомотив Пловдив - Левски 1:0 (А група)
30 август Левски - Пирин Благоевград 0:0 (А група)


Досегашни срещи: (само за А група)

Славия - Левски

130 срещи
23 победи за Славия
43 равенства
64 победи за Левски
Голова Разлика: 223:132 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
211