Една добра новина


В. Мухарски

Една добра новина

В днешни дни доста рядко се случва да пишем добри новини за родния футбол. А и няма много основателни причини. Евробойците ни отпадат рано от турнирите, а грандовете ни биват закопани на дъното. И все пак, в тези черни дни, се намират хора, които малко или много милеят за футбола ни. Такъв е случаят с Академията на стадион "Раковски".

Някогашният комплекс "Спартак" до скоро бе в окаяно състояние и на него почти не се извършваше спортна дейност. Днес обаче нещата имат малко по-бляскаво бъдеще. Едни момчета - до скоро футболисти в "А" група, взеха решение да не спрат с футбола (след като вече официално са спрели). Доскорошни играчи като Борислав Павлов, Бойко Величков и Иван Пасков решиха да се заемат с треньорската професия на може би най-важните футболисти (на които рядко някой обръща сериозно внимание в България) - юношите.

Академията към мини футбол игрища на стадион "Раковски", предлага индивидуални тренировки на млади таланти с цел подготовката им за професионалния футбол. Само две от игрищата се стопанисват от ФК Левски и там често се подвизава Станислав Ангелов-Пелето.

Най-голямо впечатление прави новото тревно покритие, с което разполага стадион "Раковски". "Теренното покритие е изцяло ново. Със сигурност е по-добро от това на "Армията", а и на много други стадиони от "А" група", заяви бившият играч на ЦСКА и Славия Борислав Павлов.

По "Раковски" продължава да текат ремонтни дейности, като от Академията се похвалиха, че вече имат лиценз и от тази година ще играят в "А окръжна група" с цел да развиват младите играчи, които ще имат мотивация - класиране във "В", а защо не и в "Б" група. Чудесните условия, които продължават да се градят, със сигурност са предпоставка за едно чудесно представяне на младите български футболисти.

Иначе "Раковски" предлага спортни съоръжения за тенис, волейбол и бойни спортове. Повече информация за Академията може да видите на официалния сайт: http://www.academyifp.com/ .


Всички ние виждаме и други бивши стадиони, които в момента са в окаяно състояние, но се надяваме да се намерят още хора, които да ги по спретнат и да развиват най-важното ниво на футбола у нас, там откъдето започва всичко - юношеското.



















  Сподели
307