Лудогорец ще спечели Суперкупата на България


FUTBOL-TV

Лудогорец ще спечели Суперкупата на България

Лудогорец - Черно море
Стадион: "Лазур", Бургас
Дата: 12.08.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Станислав Тодоров


Лудогорец ще премери сили с отбора на Черно море, като залогът е Суперкупата на страната. Шампионите и носителите на националната купа не стартираха убедително първенството, но изглежда, че този мач ще бъде по-труден за "моряците". Играчите на Никола Спасов загубиха домакинството си на Левски, като това породи известни скандали в клуба. Прогнозата на Futbol-tv е за знак 1.

Никола Спасов със сигурност ще заложи на Себастиян Ернандес. Миналата седмица футболистът парафира своя договор с клуба от Варна и сега ще играе срещу бившия си тим. Ернандес игра през пролетния полусезон на изминалия шампионат в Черно море и триумфира в турнира за Купата на България. След края на първенството полузащитникът разтрогна договора си с шампионите от Лудогорец. Ернандес поддържаше форма с Черно море по време на предсезонната подготовка, но не успя да си намери тим в чужбина.

Задачата на Никола Спасов обаче няма да е никак лесна. Феновете на тима все още са разочаровани от загубата от Левски в предния кръг. Ултрасите имат желанието да виждат юноши на тима в стартовия състав за сметка на играчи като Бижев, Жиньо, Васев и Вареа.

"Не е нормално Левски да ни победи с юношите, след като същите тези техни юноши губеха от нашите допреди година. Искаме повече юноши на Черно море в състава, защото с нищо не отстъпват на някои от футболистите в представителния тим и са по-перспективни от тях", изрази мнението на ултрасите шефът на Националния фенклуб на Черно море Иван Михайлов.

Иначе Бекир Расим е под въпрос за мача. През тази седмица младокът започна занимания индивидуално, на облекчен режим, но почти сигурно няма да се рискува с неговото здраве. Всички останали са на разположение на треньорския щаб, но не е изключено да има някоя друга рокада, в сравнение с последния двубой на тима.

В лагера на Лудогорец всички се готвят усилено за предстоящата среща. Нагласата на играчите е такава, че те имат силното желание да спечелят първия си трофей за сезона. Като цяло конкуренцията на разградчани в "А" група за този сезон е доста слаба и всички в града очакват Суперкупата да е само началото на един успешен сезон. В състава няма контузени играчи.

"При всички положения ни очаква един много труден двубой. Играхме с Черно море миналия месец (б.а. 3:2 за Лудогорец на "Тича“) и съм наясно с възможностите на този отбор“, заяви треньорът на Лудогорец. "Това е само един мач. Финал. Искаме да спечелим първия си трофей за сезона“, допълни Рибейро. "Има разлика между двата мача. Във Варна играхме за първенство. Двубоят за Суперкупата е нещо различно“.

Рибейро е категоричен, че Лудогорец е в добро функционално състояние преди сблъсъка с "моряците“. "След равенството с Монтана имахме няколко дни за подготовка за мача  Черно море. Свършихме планираното. Готови сме“.

Бруно Рибейро коментира стойността на Суперкупата, която Лудогорец до момента е печелил два пъти. "За мен всяка купа, всеки мач е много важен. Суперкупата на България обаче е първият трофей, който можем да спечелим този сезон и затова сме амбицирани до край да го сторим. Ще съм много щастлив, ако вземем тази купа“.

В историята си "орлите“ са печелили два пъти Суперкупата на стадион "Лазур“ в Бургас. През лятото на 2012 г. воденият от Ивайло Петев отбор победи с 3:1 Локомотив Пловдив. Миналото лято Лудогорец с треньор Георги Дерменджиев удари с 3:1 Ботев Пловдив. Шампионите имат и един загубен мач за Суперкупата. През лятото на 2013 г. Лудогорец падна от Берое с дузпи на стадион "Васил Левски“.



ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ЧЕРНО МОРЕ 3:1



Последни 5 изиграни срещи:

Лудогорец:

18 юли Литекс - Лудогорец 2:0 (А група)
21 юли Милсами - Лудогорец 2:1 (Шампионска лига)
26 юли Черно море - Лудогорец 2:3 (А група)
01 август Лудогорец - Левски 2:0 (А група)
07 август Монтана - Лудогорец 1:1 (А група)

Черно море:

19 юли Пирин Благоевград - Черно море 1:1 (А група)
23 юли Динамо Минск - Черно море 4:0 (Лига Европа)
26 юли Черно море - Лудогорец 2:3 (А група)
02 август Славия - Черно море 0:1 (А група)
08 август Черно море - Левски 0:1 (А група)


Досегашни срещи:

Лудогорец - Черно море

11 срещи
6 победи за Лудогорец
3 равенства
2 победи за Черно море
Голова Разлика: 17:10 за Лудогорец

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
262