Ботев ще вземе дербито на Пловдив


FUTBOL-TV

Ботев ще вземе дербито на Пловдив

Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив
Стадион: "Футболен комплекс Ботев 1912", Пловдив
Дата: 01.08.2015г.
Час: 18:30
Съдия: Георги Кабаков


Ботев Пловдив приема градския си съперник - Локомотив на базата в Коматево в среща от 3-ия кръг на "А" група. И двата отбора не се намират в добро състояние. "Канарчетата" стигнаха трудно до точка срещу Левски в 1-ия кръг, а седмица по-късно допуснаха неприятна загуба с 0:6 от Монтана. Веднага след това последваха промени в треньорския щаб, а и не само. Локо от своя страна стартира с две загуби - от Славия и Берое. Промените при "смърфовете" продължават до ден-днешен, след като в управата на тима продължават да влизат нови хора. Прогнозата на Futbol-tv е за знак 1.

Ботев Пловдив вече има нов треньор и неговото име е Ермин Шиляк. Словенецът ще замени на поста уволнения Петър Пенчев. Иначе проблеми пред новия наставник не липсват. С травми са Мариян Огнянов и Даниел Златков, които се готвеха на облекчен режим отделно от основната група. Все пак очакванията са те да са напълно готови за игра преди двубоя.

Стражът Михаил Иванов също бе изгонен след позорната загуба от Монтана и сега се очаква на вратата на да се завърне Валентин Галев. Последният пропусна първите два мача на отбора поради травма, но сега е напълно възстановен и ще стартира като титуляр. Единственият, който със сигурност пропуска дербито на града под тепетата е Йордан Христов. Капитанът на Ботев е наказан за една среща.

Добрата новина за щаба на Локомотив Пловдив е, че Зоран Балдовалиев бе картотекиран в БФС и ще направи повторен дебют за "смърфовете". Христо Колев обаче няма да може да разчита повече на Александър Якимов, който през седмицата прекрати договора си с клуба.

"За нас е чест и удоволствие да участваме в такъв мач, който наистина е коренно различен от всички останали, които се провеждат по време на шампионата. Адреналинът, самата обстановка, отношението на хората към мача, ни дават възможност ние да покажем най-добрата си страна, да дадем всичко от себе си и да постигнем един позитивен резултат. Мисля, че отборът е готов. Чакаме с нетърпение срещата и мисля, че ще се представим достойно и ще защитим честта на Локомотив. Проблеми около състава няма, всички са здрави. Тренират съвестно и мисля, че момчетата са готови да поемат отговорността, която е пред тях. Настроението в съблекалнята е нормално. Момчетата осъзнават, че единственото нещо, което трябва да правят, е да се трудят всеки ден, когато излизат на терена. Оттук нататък да се надяваме, че този шанс, който ни липсваше в първите два мача, да бъде вече на наша страна, за да може да имаме позитивен резултат. В такива мачове моментното състояние на двата отбора не е от голямо значение. Важно е кой какви цели си поставя, колко вярва в тях и как намира начин да ги преследва със силите, които има в момента", заяви треньорът на Локо Пловдив Христо Колев преди двубоя.



ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 2:0



Последни 5 изиграни срещи:

Ботев Пловдив:

04 юли Ботев Пловдив - Пирин Разлог 4:0 (Приятелска среща)
07 юли Ботев Пловдив - Славия 1:0 (Приятелска среща)
10 юли Ботев Пловдив - Септември София 5:0 (Приятелска среща)
18 юли Ботев Пловдив - Левски 1:1 (А група)
25 юли Монтана - Ботев Пловдив 6:0 (А група)

Локомотив Пловдив:

01 юли Пирин Разлог - Локомотив Пловдив 3:2 (Приятелска среща)
08 юли Локомотив Пловдив - Верия 1:0 (Приятелска среща)
11 юли Левски - Локомотив Пловдив 1:0 (Приятелска среща)
17 юли Славия - Локомотив Пловдив 3:0 (А група)
26 юли Локомотив Пловдив - Берое 1:2 (А група)


Досегашни срещи: (само за А група)

Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив

98 срещи
36 победи за Ботев Пловдив
27 равенства
35 победи за Локомотив Пловдив
Голова Разлика: 120:119 за Локомотив Пловдив

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
376