Левски и Литекс няма да се победят


FUTBOL-TV

Левски и Литекс няма да се победят

Левски - Литекс
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 25.07.2015г.
Час: 21:00
Съдия: Таско Тасков


Левски приема Литекс в двубой от 2-ри кръг на "А" група. "Оранжевите" стартираха с победа сезона в България, но все още имат пресни спомени от позорното отпадане още в 1-ви предварителен кръг на Лига Европа. Сега начело на тима е опитният Люпко Петрович, което определено е в плюс за тима от Ловеч. Левски не стартира добре в първенството. "Сините" завършиха наравно като гост на Ботев, като играчите на Стойчо Стоев трябва да са по-доволни от спечелената точка. Прогнозата на Futbol-tv е за знак Х.

Интересното в този мач е, че наставниците и на двата отбора са наказани. Стойчо Стоев и Люпко Петрович ще гледат двубоя от ложите на стадион "Георги Аспарухов", а тимовете ще бъдат водени от помощник-треньорите.

Стойчо Стоев ще бъде лишен от услугите на Атанас Курдов и Умар Диаби и за мача срещу Литекс от втория кръг на първенството. Жълтите карти на двамата нападатели все още не са пристигнали от предишните им клубове и те не могат да бъдат картотекирани. На старта на сезона срещу Ботев Пловдив, атаката на "сините" се водеше от Денис Махмудов, а зад него действаше Борислав Цонев. Юношата на Левски пропусна част от тренировките на тима през седмицата, след като носът му беше разбит в двубоя с "канарчетата". Цонев все пак ще бъде на разположение на треньорския щаб, но е по-вероятно да остане на пейката.

Александър Александров и Владислав Мисяк се възстановяват дълго време от своите травми и няма да могат да играят в събота. Добрата новина за "сините" е, че наказанието на Веселин Минев изтече и той се завръща в игра и ще изведе отбора с капитанската лента.

В лагера на Литекс няма да могат да разчитат на наказания Диого Виана, вкарал красиво попадение срещу Лудогорец. Португалецът беше сполетян и от малшанс на едно от заниманията и се контузи в глезена. Той вече претърпя успешна хирургическа интервенция. Все още от контузии се възстановяват Илия Миланов, Кирил Десподов и Александър Цветков, които също са аут за двубоя с Левски.

"Специална рецепта как се играе срещу Левски няма. За да има победа, нещата са ясни - добра подготовка и работа през седмицата, сплотен колектив и максимално себераздаване. Този двубой е повече за самочувствие и увереност и не решава нищо в битката за челото в първенството. Шампион накрая ще е този отбор, който успее да бъде постоянен и в големите дербита и срещу по-скромните отбори. Това е истината", заяви Петрович пред сайта на клуба.


ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЛИТЕКС 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

01 юли Левски - Монтана 2:1 (Приятелска среща)
04 юли Левски - Волга НН 1:2 (Приятелска среща)
08 юли Левски - Пирин Благоевград 0:2 (Приятелска среща)
11 юли Левски - Локомотив Пловдив 1:0 (Приятелска среща)
18 юли Ботев Пловдив - Левски 1:1 (А група)

Литекс:

24 юни Нефтохимик - Литекс 0:3 (Приятелска среща)
02 юли Йелгава - Литекс 1:1 (Лига Европа)
09 юли Литекс - Йелгава 2:2 (Лига Европа)
15 юли Литекс - Спартак Плевен 4:1 (Приятелска среща)
18 юли Литекс - Лудогорец 2:0 (А група)


Досегашни срещи: (само за А група)

Левски - Литекс

44 срещи
19 победи за Левски
14 равенства
11 победи за Литекс
Голова Разлика: 67:49 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
268