Ботев Пловдив ще изненада Левски на старта на А група


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив ще изненада Левски на старта на А група

Ботев Пловдив - Левски
Стадион: Клубна база "Коматево", Пловдив
Дата: 18.07.2015г.
Час: 18:30
Съдия: Николай Йорданов

Ботев Пловдив приема Левски в мач от 1-ви кръг на родната "А" група. Двата тима завършиха предходното първенство с финансови проблеми, но сега облаците над Коматево и "Герена" изглеждат малко по-розови. Прогнозата на Futbol-tv е за знак 1.

Един от малкото проблеми пред наставника на "канарчетата" е, че няма да може да се разчита на един от основните си играчи през изминалия сезон Цветелин Чунчуков. Младата надежда премина в Лудогорец, като за сметка на това в касата на пловдивския клуб влязоха свежи пари, които трябва да покрият голяма част от належащите разходи. През седмица от клуба се похвалиха, че са изплатили всички просрочени задължения към служители и футболисти. Също така, бяха изплатени и натрупаните премии от сезон 2014/2015.

От отбора си тръгна и голмайсторът на тима Иван Цветков, който обяви, че слага край на кариерата си. Друг от титулярите на клуба в последно време - Адам Стаховяк също няма да продължи да пази на вратата на Ботев. Договорът на стража изтече след края на миналия полусезон и въпреки опитите на ръководството не се стигна до преподписване.

Не е изключено в групата за мача да попаднат четирима от юношеските национали, които тренират през седмицата с първия отбор. Това са защитниците Никола Марин и Георги Купенов, халфът Валентин Томов и нападателят Наско Милев. Няма да бъде считано за изненада ако някой от тях стартира като титуляр, тъй като политиката на клуба в последно време е да се дава шанс на млади таланти.

Треньорът на Левски Стойчо Стоев също ще залага предимно на по-млади играчи. Както е известно, през лятото напуснаха над десет футболисти, сред които Пламен Илиев, Георги Сърмов, Владимир Гаджев, Борислав Стойчев, Антонио Аниете, Либан Абди, Емил Нину, Стефан Велев, Луис Педро, Лукас Гикиевич и Валери Домовчийски.

Добрата новина за наставника е, че в отбора се завърна Атанас Курдов, който е считан за един добър нападател за родните стандарти. Именно той ще поведе атаката на "сините" в Коматево. Капитанската лента на Влади Гаджев е дадена на Веселин Минев, който обаче пропуска този мач заради наказание.  Аймен Белаид все още не е напълно готов, а Мигел Бедоя има още месец да се възстановява.

Последни 5 изиграни срещи:

Ботев Пловдив:

25 юни Ботев Пловдив - Пирин Благоевград 0:1 (Приятелска среща)
30 юни Ботев Пловдив - Оборище Панагюрище 3:1 (Приятелска среща)
04 юли Ботев Пловдив - Пирин Разлог 4:0 (Приятелска среща)
07 юли Ботев Пловдив - Славия 1:0 (Приятелска среща)
10 юли Ботев Пловдив - Септември София 5:0 (Приятелска среща)

Левски:

27 юни Левски - Септември Симитли 4:2 (Приятелска среща)
01 юли Левски - Монтана 2:1 (Приятелска среща)
04 юли Левски - Волга НН 1:2 (Приятелска среща)
08 юли Левски - Пирин Благоевград 0:2 (Приятелска среща)
11 юли Левски - Локомотив Пловдив 1:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи: (само за А група)

Ботев Пловдив - Левски

121 срещи
36 победи за Ботев Пловдив
18 равенства
67 победи за Левски
Голова Разлика: 225:140 за Левски



ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛЕВСКИ 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
350