ЦСКА и Литекс няма да се победят


FUTBOL-TV

ЦСКА и Литекс няма да се победят

ЦСКА - Литекс
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 30.05.2015г.
Час: 18:00
Съдия: Никола Попов


ЦСКА приема Литекс на стадион "Българска армия" в среща от последния кръг на "А" група за този сезон. Двубоят има малко по-особен заряд. "Армейците" все още нямат победа за тази календарна година, като това ги свали от 1-во до 5-то място. Литекс от своя страна има нужда от задължителен успех, за да не се надява на грешка от страна на Локомотив София, тъй като "железничарите" могат да ги изместят от мястото, даващо право на участие в Лига Европа. Въпреки това столичното Локо (както и ЦСКА) вероятно няма да вземат лиценз за Европа, но въпреки това от Литекс ще гонят задължителна победа. Като за капак на всичко през седмицата излязоха слухове за евентуално сливане на Литекс и ЦСКА, което до този момент не е факт. Прогнозата на Futbol-tv е за знак Х.

Като за последен мач, треньорът на ЦСКА Любослав Пенев отново има доста въпросителни, заради кадровите проблеми в отбора. Наказани за мача са Венци Василев, Тони Силва и Стефан Николич. Другият централен нападател Йоахим е с травма и това означава, че Пенев ще трябва да преквалифицира Маркиньос или Маркович в централен нападател. По-вероятно е това да е бразилецът с български паспорт, а Маркович да действа от по-задни позиции.

Добрата новина в лагера на "армейците" е завръщането на Тончи Кукоч. Със сигурност той ще действа отново като крило, а на негово място като бек ще действа Супусепа. Пенев изключително недоволен от Причиненко и има вариант той да бъде заменен от Пламен Крачунов, който по принцип се чувства по-комфортно в центъра на отбраната, където ще се избира измежду Оршулич, Валентин Илиев и Тунчев. Иначе в центъра на терена Сънди, Галчев и Фелипе изглеждат без алтернативи, а Милисавлевич ще се подвизава на обичайната си позиция по крилото.

"Не, няма да има експерименти с тактиката. Тя е уточнена и по нея се работи през цялата седмица. Не мога да кажа дали ще заложа на някой нов футболист. Справяме се с тренировките. Момчетата тренират на максимум. Надяваме се ситуацията да се изясни бързо. Ще направим ротация, ще измислим нещо и ще имаме нападател. Това е! Преценяваме с какви играчи разполагаме и искаме да затворим добре първенството. Не, никой не е във ваканционно настроение", каза Любо Пенев преди мача.

В Литекс кадрови проблеми липсват и Краси Балъков ще разчита на играчите, победили Лудогорец преди седмица. На върха на атаката се очаква да действа голмайсторът Бьорн Йонсен, а изтеглен малко по-назад ще е другият ефективен играч в предни позиции Пауло Регула. Румен Руменов и Десподов ще подпомагат атаката на отбора по крилата. В халфовата линия ще се подвизават Бумал и Никола Колев. А в защитата не би трябвало да има някакви промени и тя ще изглежда по следния начин - Горанов, Божиков, Перез, Страхил Попов.

"Отиваме в София в следващия кръг да си играем нашия футбол. Победата ни над Лудогорец показа, че когато вярваш в нещо, можеш да го постигнеш. Отиваме в София, за да спечелим мача срещу ЦСКА", заяви Краси Балъков.


ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЛИТЕКС 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
294