Левски ще спечели Купата на България


FUTBOL-TV

Левски ще спечели Купата на България

Левски - Черно море
Стадион: "Лазур", Бургас
Дата: 30.05.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Ивайло Стоянов


Левски и Черно море излизат един срещу друг във финала за Купата на България, който ще се състои на стадион "Лазур" в Бургас. Двата тима ще се изправят един срещу друг за втори път в рамките на месец, след като преди няколко седмици "сините" взеха победата във Варна в мач от първенството, който обаче бе без значение. Въпреки това прогнозата на Futbol-tv е за нов успех за "сините".

За първи път в историята на купата на България по футбол един срещу друг на финал ще се изправят тимовете на Левски и Черно море. Финалът утре ще е под номер 75.

И двамата треньори нямат проблеми преди този мач. Стойчо Стоев има въпросително единствено с Роман Прохазка. Словакът е с травма, но последните дни започна пълноценни тренировки и почти сигурно ще стартира като титуляр. На вратата вероятно ще застане Боян Йоргачевич, който в последно време е първи избор пред Пламен Илиев.

Полеви играчи ще бъдат Александър Александров, Балаид, Орачев, Стойчоев, Минев, Абди, Краев, Мисяк, Бедоя и Аниете. Има вероятност и Стойчо Стоев да избере тактика с двама нападатели и това ще означава, че Домовчийски ще застане до Аниете за сметка на някой от халфовата линия.

"Предстоящият двубой ще е коренно различен от срещите за първенството. Малко или много мачовете за първенството не бяха с този залог. Познавам всичките футболисти на съперника, както и стила, и начина им на игра. Познаваме се добре. Дузпите влизат във футбола, все пак е финал. Ще има изпълнение на някоя и друга дузпа на тренировките. Еуфорията в левскарската общност е голяма. Със сигурност ще дойдат много поддръжници на Левски, които ще създадат неповторима атмосфера. Ние искаме да им се отблагодарим подобаващо. Ще направим всичко възможно, за да победим. Имаме съперник, който има своите достойнства. Това е финал, в който надявам се да съумеем да извлечем позитивите от ситуациите, които ще създадем“, заяви Стойчо Стоев.

В състава на Черно море също няма сериозни кадрови проблеми, но това е нормално, тъй като двата тима се пазеха за този финален мач и не си даваха много зор в безсмислените мачове от втората шестица на първенството. Единствените притеснения на "моряците" са свързани с главния съдия. Ивайло Стоянов ще ръководи мача, но по всичко личи, че ще даде едно рамо на "сините". Именно това притеснява треньорският щаб на варненци.

“Имам леки притеснения относно съдийството. Каквото и да кажа за това ще бъде малко. Надявам се критерия и за двата отбора да бъде еднакъв. Искам да стане един зрелищен и оспорван мач и нека по-добрия да победи. Мисля, че ще имаме предимство и от гледна точка на това, че напрежението при Левски е доста по-голямо. Преди 7 години отново водих отбора на финал. Сега нещата са по-различни. Имам повече опит, по-уверен съм. Тогава се надявах тайно да вземем купата, а сега открито заявявам, че искам да спечелим трофея", заяви Никола Спасов.

След днешната тренировка на стадион “Тича", той определи група от 19 играчи за финала с Левски, като в нея попадат и тримата вратари. В последния момент от треньорския щаб ще решат кой да се нагърби със задачата да “заключи" вратата на “моряците". Утре преди обяд варненци ще проведат и още едно занимание на стадион “Лазур".

Почти сигурно Китанов ще пази на вратата, а пред нещо ще са Венков, Живко Атанасов, Паланков, Даниел Георгиев, Дос Сантос, Симеон Райков, Себастиан Ернандес, Георги Божилов, Бакари и Живко Петков.


ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЧЕРНО МОРЕ 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

04 май Хасково - Левски 0:5 (А група)
09 май Черно море - Левски 0:2 (А група)
16 май Левски - Славия 2:3 (А група)
22 май Локомотив Пловдив - Левски 0:1 (А група)
26 май Левски - Марек 6:0 (А група)

Черно море:

02 май Марек - Черно море 0:2 (А група)
09 май Черно море - Левски 0:2 (А група)
18 май Хасково - Черно море 1:3 (А група)
22 май Славия - Черно море 1:3 (А група)
26 май Черно море - Локомотив Пловдив 1:2 (А група)


Досегашни срещи:

Левски - Черно море

105 срещи
61 победи за Левски
28 равенства
16 победи за Черно море
Голова Разлика: 202:88 за Левски

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
235