Ливърпул ще измъкне минимален успех в градското дерби


FUTBOL-TV

Ливърпул ще измъкне минимален успех в градското дерби

Най-ранният мач в съботния следобед в Премиършип е мърсисайдското дерби между Евертън и Ливърпул като “червените" са фаворити да продължат победната си серия.

Гудисън парк трудно може да се нарече крепост за Евертън този сезон, тъй като тимът записа домакински загуби с Блекбърн (2:3) и Портсмут (0:3). Като гост “карамелите" се справят много по-добре като записаха 2 победи и равенство. Голям проблем за тима е слабата защита, която допусна цели 11 гола в първите 5 мача. Фил Ягелка, Джоузеф Йобо и Фил Невил вече си мушнаха по един автогол, което е знак, че организацията отзад куца. Евертън допуска поне по 2 гола във всеки мач засега.

Рафа Бенитес е радва на добър старт на сезона с 3 победи и 2 равни. “Червените" успяха да победят Манчестър Юнайтед, но след това се провалиха със Стоук, което вероятно е понамалило самочувствието им. Ливърпул обаче страда в нападение. Тимът е вкарал само 5 гола, което е най-слабият резултат сред първите 7. Сега ще се завърне Фернандо Торес, а и Стивън Джерард ще е подобрил совята форма, което дава надежди на Бенитес, че тимът му ще е по-резултатен. Чака се и първият гол на новото попълнение Роби Кийн.

Миналият сезон Ливърпул би Евертън и в двата мача (2:1 на “Гудисън" и 1:0 на “Анфийлд"). Последните 6 сезона “червените" имат 7 победи от 12 мача, а три срещи са завършили наравно. Постижението им като гост е 4-0-2.

Ливърпул е изявен фаворит в срещата, въпреки че едно градско дерби винаги може да предложи изненада. “Червените" обаче са надъхани след добрия старт и реалния шанс да атакуват титлата. Евертън пък е отстъпил в сравнение с миналия сезон. Възможно е това да е временно, поради ранната фаза от шампионата и една победа да даде криле на хората на Мойс. Най-логична на този етап обаче изглежда победата за гостите с минимален резултат от 0:1.

Последни 6 мача на Евертън у дома: ЗЗПРЗП

Последни 6 мача на Ливърпул като гост: РППРПР

Последни 6 мача между двата тима на “Гудисън" – 1:2; 3:0; 1:3; 1:0; 0:3; 1:2

Процентна вероятност – Евертън – 24 %, равен – 28 %, Ливърпул – 48

Прогноза на Futbol TV – 2
Точен резултат – 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
269