Литекс и ЦСКА няма да се победят


FUTBOL-TV

Литекс и ЦСКА няма да се победят

Литекс - ЦСКА
Стадион: "Градски", Ловеч
Дата: 26.04.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Станислав Ставров


Литекс приема закъсалия за гол тим на ЦСКА в среща от кръга на плейофната фаза в "А" група. И двата тима имат нужда от точки, за да си осигурят участие в евротурнирите. "Армейците" имат сериозен проблем, тъй като от началото на тази календарна година нямат отбелязан гол в официален мач. Очакванията са, че играчите на Галин Иванов ще сложат край на тази негативна серия в Ловеч, но прогнозата на Futbol-tv е за знак Х.

Почти всички по-любопитни новини и през тази седмица идваха от "Българска армия". ЦСКА официално има нови собственици в лицето на Ивайло Манджуков и Милко Георгиев. Слуховете обаче са, че двамата не спират да търсят нов собственик на тима, като сред спряганите имена са Васил Божков, Гриша Ганчев и бизнесмени от чужбина.

От спортно-техническа гледна точка ситуацията в отбора също не е розова. Един от най-добрите играчи на отбора Тони Силва е под въпрос за мача. Португалецът пропусна заниманието на отбора в четвъртък, след като феновете нарязаха гумите на личния му автомобил. Ден след това Силва е провел специален разговор с Галин Иванов, като според младия специалист, той е демонстрирал сериозна промяна в отношението си и ако продължава в същия дух, треньорите ще разчитат на него.

"Това му беше първата реакция след инцидента, че иска да напусне, но говорихме доста сериозно и в крайна сметка той промени решението си. Като цяло Тони Силва се е променил доста, донякъде го оправдавам, донякъде - не. Ако продължава така, ще разчитам на него занапред", заяви Галин Иванов. В началото на седмицата Тони Силва беше нападнат словесно от привърженици на "червените", които го обвиниха, че им е показал среден пръст. Един от ултрасите дори го заплаши с убийство. Силва се оплака, че е бил обиждан и наричан "маймуна". После със специална декларация на клубния сайт играчът обяви, че не приема като расизъм поведението на феновете.

Добрата новина е, че капитанът на ЦСКА Валентин Илиев ще е титуляр за "червените" при неделното гостуване на Литекс в мач от 27-ия кръг на "А" група. Това обяви наставникът на червените Галин Иванов, който е категоричен, че бранителят е лидерът на отбора и със сигурност ще разчита на него в предстоящата тежка визита в Ловеч. Както е известно, Илиев не игра при домакинската загуба на армейците с 0:1 от Локомотив София поради наказание, но сега ще е на линия.

Със сигурност сблъсъка в Ловеч ще пропусне халфът Стивън Съндей, който има да изтърпява наказание от още един мач. Проблем за Галин Иванов може да се окаже и изборът на втори вратар. На вчерашната тренировка Якуб Дивиш и Уваренко въртяха леки обиколки около терена, тъй като се оплакват от различни болежки. Единственият страж, който тренира пълноценно, е титулярят в последните няколко мача на тима Анатоли Господинов. Със сигурност той отново ще застане под рамките на вратата за предстоящата среща.

В лагера на Литекс със сигурност е малко по-спокойно, отколкото на "Армията". Все пак проблемите пред Краси Балъков са факт. В доста осакатен състав ще бъде Литекс за предстоящия мач с ЦСКА. Цели трима играчи на "оранжевите" отпадат за дербито заради наказания. Това са Румен Руменов, Антон Недялков и Никола Колев. Първият беше изгонен в предишния мач с Лудогорец, а другите двама получиха жълти картони и са натрупали по пет официални предупреждения, за което са лишени от състезателни права за един двубой. Те ще трябва да платят и глоби. Заради червения си картон Руменов ще трябва да се бръкне с 300 лв., докато другите двама са санкционирани с по 250 лв. за официалните си предупреждения.

"Сега имаме 3 много важни мача вкъщи, ще дадем всичко от себе си да спечелим и трите мача. Ако победим, мисля, че имаме големи шансове да постигнем целта, която сме си поставили“, заяви Краси Балъков.


ПРОГНОЗА: ЛИТЕКС - ЦСКА 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
246