Потърсете изненадата на Марек - Левски


FUTBOL-TV

Потърсете изненадата на Марек - Левски

Марек - Левски
Стадион: "Бончук", Дупница
Дата: 25.04.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Мартин Александров


Левски гостува на Марек в поредния мач, който "сините" просто трябва да изиграят преди най-важната среща за сезона - полуфинала реванш за купата срещу Лудогорец. Днешното гостуване на "сините" в Дупница се очертава като протоколно. Очакванията са Стойчо Стоев да заложи на експериментален състав. Прогнозата на Futbol-tv е да потърсите изненадата - 1 или Х.

Наставникът на "сините" ще остави на резервната скамейка голяма част от титулярите си, за да ги запази от евентуални контузии на тежкия терен на "Бончук". Мачът с Марек ще бъде един от последните шансове за част от футболистите на Левски да запазят мястото си на "Герена". Това в най-голяма степен важи за полския нападател Лукаш Гикиевич и вратаря Пламен Илиев. Двамата ще излязат като титуляри днес в Дупница, а от изявите в този мач и следващите двубои в долната шестица ще зависи дали ще бъдат на "Герена" и след лятото. Тигъра остана трайно резерва за сметка на Боян Йоргачевич, а Гикиевич така и не може да пребори Валери Домовчийски за титулярното място в атаката на отбора.

Един от малкото, на които май няма да бъде спестено гостуването на "Бончук", е Роман Прохазка. Заради контузията на Краев и наказанието на Сашо Алвеша вакантни са позициите и на десен халф и на десен защитник. Така словакът ще трябва да уплътни поне една от двете зони. Вероятно титуляри ще са младите братя Цоневи, както и Мики Орачев. Сред редките си шансове ще получи и румънският защитник Емил Нину. На пейката пък ще бъдат запазени Антонио Аниете, Мигел Бедоя, Либан Абди и Валери Домовчийски.

Колегата на Стойчо Стоев от Марек - Тенчо Тенев е на другия полюс и неговите момчета имат за какво да се борят в тази среща. Дупничани са на 6 точки от спасителната зона в "А" група, след като вчера основният конкурент Локо Пловдив загуби у дома от Черно море. В Марек се надяват, че ще успеят да вземат точки и от второто си домакинство на Левски през кампанията. В срещата от редовния сезон "сините" се спасиха от загуба на "Бончук" с гол от дузпа на Мирослав Иванов късно през втората част. Преди това пък Златко Бонев бе открил за Марек. Младият халф и днес ще започне титуляр срещу "сините", като ще си партнира с Илиян Гаров и Димитър Петков в средата на терена. По крилата ще атакуват Александър Манолов и Димо Атанасов, а нападението ще води Рангел Абушев.

Единствените двама футболисти, на които Тенчо Тенев няма да може да разчита, са контузените Тодор Колев и Емил Виячки.


ПРОГНОЗА: МАРЕК - ЛЕВСКИ 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
273